Лікар назвав новий специфічний симптом COVID-штаму Дельта

2 вересня 2021, 22:53
За словами медика, іноді пацієнти описують такий симптом, як біль в попереку або м'язах
коронавірус
Коронавірус став значно заразнішим / Фото Reuters

Штам коронавірусу Дельта виявився значно потужнішим за той, який призвів до пандемії.

Як зазначає головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький, штам Дельта передається значно швидше.

Найчастіше у пацієнтів приєднується бактеріальна інфекція, яка не так легко піддається лікуванню навіть сильними антибактеріальними препаратами і на 6-7 день захворювання.

"Часто стан пацієнта є компенсованим і в один момент різко погіршується. Новий симптом - це проблеми з травленням. Іноді пацієнти описують такий симптом, як біль в попереку або м'язах", - розповів медик на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, якщо хворим більше 35 років, то рясне пиття рідини під час хвороби не допоможе, якщо не приймати ліки, навіть якщо у хворого температура 37,2 на 6-7 день захворювання.

"На жаль, цього разу британські вчені таки мали рацію, що мутант діє на нас інакше. Слухайтеся порад лікарів вдома, інакше доведеться слухатися в лікарні", - підсумував Тарас Жиравецький.

читайте такожЛікар пояснив, яка вакцина ефективніша від COVID-штаму Дельта

Штам Дельта в Україні - про що раніше писав Главред:

У Кременці Тернопільської області штам коронавірусу Дельта підтвердили у 9-місячної дитини. Його госпіталізували разом з матір'ю.

Епідеміологи прогнозують, що вже з наступного тижня в Україні кількість хворих на коронавірус почне відчутно зростати, заявив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький. За його словами, в Україні вже зафіксовано понад 300 випадків інфікування штамом Дельта.

Тим часом вчені пояснили, чи можна заразитися штамом Дельта від вакцинованих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти