Лікар назвав п'ять найкращих натуральних засобів від кашлю

23 серпня 2021, 18:40
303
Деякі натуральні засоби можуть працювати напрочуд добре.
хвороба
Мед має заспокійливу дію./ УНІАН

Коли ви перебуваєте в середині нападу кашлю, задихаєтеся або щосили Пи аетесь заснути, ви можете відчувати себе безпорадним, щоб зробити що-небудь, щоб його зупинити.

Навіть фармацевтичні препарати не допомагають: Кокранівський огляд, проведений в листопаді 2014 року, показав, що ліки від кашлю, що відпускаються без рецепта, діють не краще, ніж плацебо, пише Livestrong.com.

Деякі натуральні засоби можуть працювати напрочуд добре. Наступного разу, коли безперервний кашель заважає вам спати, продуктивно працювати або просто вести повсякденне життя, спробуйте один з цих "хитрощів", щоб полегшити симптоми.

читайте такожЩо таке безперервний кашель і що з ним робити: лікарі дали відповідь

1. Мед

У огляді, опублікованому в Британському медичному журналі за квітень 2021 року, було встановлено, що мед знижує частоту і тяжкість кашлю краще, ніж сироп від кашлю, що відпускається без рецепта.

"Мед діє як засіб від кашлю, і було виявлено, що він настільки ж ефективний, як декстрометорфан [поширений інгредієнт сиропу кашлю], і є більш ефективним, ніж Бенадрил", - сказала Лінн Гершан, доктор медичних наук, медичний директор інтегрованого здоров'я та благополуччя в медичній школі Університету Міннесоти. Це досить потужне дослідження.

Крім того, за її словами, мед має заспокійливу дію. "Це означає, що він покриває запалену ділянку горла, заспокоює і заспокоює роздратовані нерви".

Можливо, ви чули про мед манука, вироблений бджолами, які запилюють рослину манука, квітучий чагарник, що росте в Новій Зеландії та Австралії. Цю дорогу їжу рекламують гуру здоров'я і знаменитості,але чи коштує вона такої високої ціни?

Деяка галас, можливо, виникла після того, як дослідження, проведене в квітні 2016 року в Frontiers in Microbiology, показало, що мед манука має більш високий рівень антибактеріальної активності, можливо, завдяки унікальним фітохімічним речовинам, виявленим в нектарі, який запилюють бджоли. Але доктор Гершан не продається. "В ході досліджень було перевірено безліч різних видів меду, і всі вони допомагають полегшити кашель", - говорить вона.

Підсумок: мед-найшвидший і простий спосіб зупинити кашель. Все, що вам потрібно зробити, це дати одній або двом чайним ложкам розчинитися на вашій мові. Крім того, він повністю натуральний і не містить хімікатів. Тільки не давайте мед дітям молодше 1 року через ризик розвитку дитячого ботулізму.

2. Імбир

Ця землиста пряність може допомогти полегшити кашель. У дослідженні Journal of Enthnopharmacology, опублікованому в січні 2013 року, свіжий імбир, замочений в гарячій воді, протидіяв зараженню вірусом застуди.

Але це ще не все: "імбир має прокінетичний ефект, що означає, що він допомагає переміщати їжу через шлунок і тонкий кишечник", - говорить доктор Гершан. Якщо у вас кашель через рефлюкс, імбир може прискорити травлення, що знижує ймовірність відрижки.

3. Слизький в'яз

В'яз слизький - це вид в'яза, що росте в Північній Америці. Сотні років травники використовували його кору для заспокоєння кашлю.

"Слизький в'яз-заспокійливий засіб, як і мед", - говорить доктор Гершан. "Він утворює гель, який покриває горло і стравохід і знімає роздратування, тому він хороший як при хронічному кашлі, так і при рефлюксі".

4. Зволожувач Cool-Mist

Цей старовинний метод дуже корисний, особливо коли мова йде про домашні засоби від сухого кашлю в нічний час.

"Сухе повітря викликає роздратування, тому зволожувач може допомогти при кашлі", - говорить доктор Гершан. "Вологе повітря розріджує слиз, полегшуючи дихання".

Більш того, дослідження PNAS в травні 2019 року показало, що ми можемо краще боротися з інфекцією у вологому середовищі в порівнянні з посушливою.

5. Полоскання горла з травами

Шавлія і чебрець не просто додають аромат смаженим овочам. Дослідження, проведене в червні 2014 року в журналі традиційної та додаткової медицини, зазначило, що шавлія має антибактеріальну, антиоксидантну, протизапальну та противірусну дію. В огляді, проведеному в 2015 році в "Complementary Medicine Research", зроблено висновок, що кошти на основі чебрецю значно знижують частоту і тяжкість кашлю.

Доктор Гершан зазначає, що якщо у вас мокрий кашель або ваше горло забито мокротою, полоскання шавлією або чебрецем - найшвидший спосіб вивести слиз з легенів. "Ефірні масла в листі розріджують слиз, а теплі рідини допомагають її розчинити", - говорить вона.

Корисно знати: якщо ви намагаєтеся відхаркувати стійку мокротиння, уникайте заспокійливих засобів, що покривають горло, таких як мед, слизький в'яз і корінь алтея.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти