Лікарка назвала продукти, що вбивають підшлункову залозу

11 серпня 2021, 00:51
Ендокринолог Зухра Павлова розповіла, що не можна їсти, щоби серйозно не нашкодити своєму здоров'ю.
пончик
Вживання солодкої або калорійної їжі призводить до загибелі клітин підшлункової залози / pixabay.com

Кандидат медичних наук ендокринолог клініки МГУ Зухра Павлова назвала продукти харчування, які дуже шкідливі для підшлункової залози.

За її словами, переїдання солодкого або калорійного загрожує надмірним накопиченням жирової тканини і загибеллю клітин підшлункової залози, передає rg.ru.

"У жировій тканині неминуче виникає системне запалення з оксидативним стресом, на тлі якого розвивається інсулінорезистентність, і гинуть клітини підшлункової залози (не лише вони), що виробляють інсулін", - пояснила Павлова.

відео дня

Лікарка також розповіла, якими мають бути перерви між прийомами їжі.

"Людина повинна їсти не раніше, ніж за три години від попереднього прийому їжі та не пізніше, ніж за п'ять годин", - пояснила експерт.

При цьому, за словами Павлової, "голодувати довше п'яти годин точно не варто". При такому інтервалі між прийомами їжі починає активуватися ліпопротеїнліпаза (ЛПЛ).

читайте такожВживання цільних фруктів може знизити ризик невиліковної хвороби"Вона як сторожовий пес відстежує рівень поживних речовин, і якщо вони регулярно і довго не надходять, то ЛПЛ підвищує свою активність в жировій тканині. І починається формування жирових запасів", - попередила ендокринолог.

Як повідомляв Главред, існує безліч захворювань підшлункової залози, включаючи гострий панкреатит, хронічний панкреатит, спадковий панкреатит і рак підшлункової залози. Оцінка захворювань підшлункової залози може бути складною через важку доступність підшлункової залози. Є кілька методів обстеження підшлункової, детальніше читайте тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти