Лікар пояснила, яка страва з яєць найкорисніша

1 грудня 2021, 22:08оновлено 20 грудня 2021, 08:21
При приготуванні яєць деякі люди використовують тільки білки і відмовляються від жовтків. Однак це не зовсім правильно, каже дієтолог Нурія Діанова.
Яйце
Лікар пояснила, який блюдо з яєць найкорисніше / ua.depositphotos.com

Потрібно дотримуватися певної частоти у вживанні курячих яєць. Про це розповіла в коментарі Радіо Sputnik відомий лікар-дієтолог і гастроентеролог Нурія Діанова.

При приготуванні яєць деякі люди, щоб зробити блюдо більш легким, використовують тільки білки і відмовляються від жовтків. Однак це не зовсім правильно, каже Діанова. За її словами, для того, щоб отримати максимальну користь з цього продукту, потрібно вживати обидві його частини.

"За складом яйця - безумовно джерело. Це найкращий білок в рейтингу білків, він ідеально легко засвоюється і у нього ідеальний амінокислотний склад, навіть краще м'яса. У жовтку є і лецитин, який впливає на зір, і вітамін А в ідеальній формі, і безліч мікроелементів", – пояснила Діанова.

відео дня

Експерт каже, що найкраще організмів засвоюється омлет, а найгірше – сирі яйця, продовжила дієтолог.

"Градація така: найлегше засвоюється організмом омлет, потім йде яйце пашот (зварене без шкаралупи, – Главред), яйце бенедикт (бутерброд з яйцем пашот і різними добавками, – Главред), потім йде відварене яйце, глазунья, а в самому кінці – сире яйце", – підсумувала Діанова.

читайте такожЛікарі розповіли, кому не можна їсти яйця і чим вони небезпечні

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що вчені з'ясували, чим саме небезпечно для здоров'я самотність. Всього в дослідження міжнародної групи вчених брали участь 470 тисяч чоловік.

До того медики стверджували, що дозоване вживання спиртних напоїв покращує метаболізм глюкози і жирів, а також знижує рівень інсуліну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти