Лікар пояснила, чи можна запобігти розвитку хвороби Альцгеймера

19 серпня 2021, 19:01
Вплив на деменцію надають кілька факторів - екологічних, судинних і генетичних, проте досконально всі фактори залишаються невідомими, говорить лікар.
Деменція
Лікар пояснила, чи можна запобігти розвитку хвороби Альцгеймера / ua.depositphotos.com

Потрібно вживати певних заходів в середньому віці для того, щоб запобігти розвитку хвороби Альцгеймера. Про це відомий медик-професор Анна Боголєпова розповіла в інтерв'ю "АіФ".

За її словами, вплив на розвиток деменції надає комплекс факторів - екологічних, судинних і генетичних, проте близько половини факторів ризику залишаються невідомими. Крім того, Боголєпова вказала, що зміна головних факторів ризику може запобігти 40% випадків розвитку даного захворювання. При цьому дані ризики дещо різняться в залежності від віку людини.

Далі - в середньому віці слід займатися профілактикою зниження слуху, яке спостерігається у кожної третьої людини старше 55 років і збільшує ризик деменції в два рази, зазначила лікар.

відео дня

Також необхідно покращувати якість сну. Так, з порушеннями сну пов'язані приблизно 15% випадків хвороби Альцгеймера, так як під час достатнього сну у людини з організму виводиться патологічні білки, а при безсонні вони знову накопичуються.

Крім того, слід займатися профілактикою цукрового діабету II типу. Боголєпова попередила, що це захворювання багаторазово збільшує ризики розвитку деменції через вплив на судини.

читайте такожДеменція: як використовувати музику, щоб поліпшити мислення

1

Нагадаємо, раніше

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти