Лікар розповіла, чи обов'язково збивати температуру при коронавірусі

28 вересня 2021, 01:15
Відомий медик Світлана Гук чітко підкреслила, що приймати медикаменти і препарати варто з самого початку хвороби і не забувати вимірювати сатурацію.
Градусник
Лікар розповіла, чи обов'язково збивати температуру при коронавірусі / ua.depositphotos.com

Температура тіла до +38 градусів за шкалою Цельсія при легкому перебігу коронавірусу COVID-19. Про це відомий лікар-пульмонолог Світлана Гук розповіла в коментарі порталу "Укрінформ".

Вона каже, що температуру не слід збивати, якщо пацієнт переносить її нормально. Однак, якщо вона піднімається вище, все ж потрібно приймати, говорить Гук, жарознижуючий препарат.

Спеціаліст заявила, що якщо підвищена температура у людини супроводжується сильним головним болем, він погано себе почуває, необхідно пити симптоматичні ліки. Вона застерегла від використання парацетамолу і порадила вживати ібупрофен. Також Гук зазначила, що хороші протизапальні властивості має мефенамінова кислота, вітамін С і кверцетин.

відео дня

Також медик підкреслила, що приймати медикаменти варто з самого початку хвороби і не забувати вимірювати сатурацію. Вона не повинна бути нижче 92%. Якщо показник не відповідає нормі, то необхідно викликати швидку допомогу.

читайте такожЖивуча зараза: вчені назвали температуру, яка "вбиває" коронавірус

Нагадаємо, раніше лікар, радник мера Львова з питань медицини Тарас Жиравецький заявив, що під час захворювання коронавірусом слід збивати температуру з перших днів ще до того, як можуть проявитися інші симптоми хвороби.

Якщо цього не робити, перебіг коронавірусної хвороби може стати більш важким. Медик каже, що у тих хворих COVID-19, які не збивали температуру в перші дні, може погіршитися картина захворювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти