Лікарі назвали три "туалетних" помилки у чоловіків, які призводять до серйозних наслідків

30 серпня 2021, 04:26
Надмірне розтягнення сечового міхура може призвести до ускладнень зі здоров'ям з віком.
Жіночий туалет
Чоловіки часто роблять помилки під час писання / УНІАН

Коли ви робите одне і те ж кожен день, легко впасти в погані звички. Це стає проблемою, коли починає заважати вашому здоров'ю. Одне з занять, яке зазвичай порушується, - це писання.

За словами Кароліни Гонсалвес, суперінтенданта-фармацевта з Pharmica, яка є експертом з чоловічого здоров'я, чоловіки часто роблять помилки під час писання, які можуть мати серйозні наслідки для здоров'я, пише Express.co.uk.

Вона попередила, що стримувати бажання пописати - необдумане рішення.

читайте такожСимптоми раку: відчуття в туалеті, яке може вказувати на зростаючу пухлину

"Важливо не стримувати бажання помочитися, якщо вам це потрібно. Витік може статися в результаті того, що ви не встигнете в туалет вчасно", - сказала Гонсалвес.

Крім того, надмірне розтягнення сечового міхура може призвести до ускладнень зі здоров'ям з віком.

За словами Гонсалвес, ще одна помилка, яку слід уникати при сечовипусканні, - це відсутність часу для повного спорожнення сечового міхура.

"Досить часто ви можете бути в поспіху, але важливо переконатися, що сечовий міхур спорожнений".

Як вона пояснила, важливо розуміти, що якщо у вас виникають труднощі з випорожненням сечового міхура, це може вказувати на більш серйозне стан здоров'я, таке як збільшена простата, яка переважає з віком у чоловіків.

Занадто часте відвідування туалету, щоб пописати, також може представляти прихований ризик для здоров'я, попередила Гонсалвес.

Вона попередила, що це може викликати бажання спорожнити сечовий міхур, оскільки це заважає повсякденному життю.

"Хоча важливо йти, щоб уникнути витоку, не менш важливо розуміти, якщо ви ходите занадто часто, і, якщо необхідно, зверніться до фахівця".

Занадто часте сечовипускання також може вказувати на основне захворювання.

Нетримання сечі-це ненавмисне сечовипускання.

Вважається, що це поширена проблема, яка зачіпає мільйони людей.

За даними NHS, існує кілька типів нетримання сечі.

Це включає:

  • Нетримання сечі при напрузі - коли сеча виходить назовні, коли сечовий міхур знаходиться під тиском; наприклад, коли ви кашляєте або смієтеся.
  • Викликає нетримання сечі - коли сеча витікає, коли ви відчуваєте раптове сильне бажання помочитися або незабаром після цього.
  • Нетримання сечі (хронічна затримка сечі) - коли ви не можете повністю спорожнити сечовий міхур, що викликає частий витік.
  • Повне нетримання сечі - коли ваш сечовий міхур взагалі не може накопичувати сечу, що викликає постійне сечовипускання або часте сечовипускання.

"Також можливе поєднання стресу і невідкладного нетримання сечі", - пояснює NHS. Зверніться до терапевта, якщо у вас є який-небудь тип нетримання сечі".

Як поліпшити контроль над сечовим міхуром

Лікування поганого контролю сечового міхура стає більш ефективним і менш інвазивним.

Згідно з Harvard Health, вправи можуть допомогти зміцнити м'язи тазового дна, зміцнюючи ті, які контролюють як сечовий міхур, так і кишечник.

"Хірургічні варіанти включають менш інвазивні амбулаторні процедури, які можуть працювати, а також більш старі відкриті хірургічні процедури", - пояснює орган охорони здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти