Лікарі дізналися раніше невідому перевагу контрастного душу для здоров'я

22 вересня 2021, 21:50
Зазвичай бажання змити сон гарячим душем змушує нас поставити ноги на підлогу і встати.
Душ
Безпосередньо перед тим, як вийти з душу, слід на 30 секунд повернути воду до холодної. / Pixabay

Витягнувши себе з ліжка, коли ви прокидаєтеся вранці, може бути проблемою для всіх нас, і іноді все, що нам потрібно, - це ще п'ять хвилин, щоб подрімати.

Але зазвичай бажання змити сон гарячим душем змушує нас поставити ноги на підлогу і встати.

Проте, нове дослідження показує, що ми насправді неправильно приймаємо ранковий душ - і в цілому це може викликати у нас велику втому.

читайте такожТе, як Ви приймаєте душ, може травмувати ваше серце і мозок

Сайт здоров'я Self повідомляє, що гарячий душ насправді має протилежний ефект, щоб розбудити нас, і насправді викликає сонливість. Настільки сонний, що лікарі рекомендують гарячий душ людям, які не можуть заснути.

У той момент, коли ви виходите з душу (або ванни) на прохолодне повітря, температура тіла різко падає, викликаючи більш розслаблений стан.

Щоб відчути себе бадьоріше, сайт рекомендує абсолютно новий режим душа-холодний, гарячий, холодний.

Безпосередньо перед тим, як вийти з душу, слід на 30 секунд повернути воду до холодної. Потім знову підніміть температуру до високої, щоб відкрити кровоносні судини, перш ніж знову зануритися в холодну температуру.

Сайт повідомляє, що вплив низьких температур і холодного занурення пов'язано з підвищеною стійкістю до стресу, зміцненням імунної системи, підвищеним спалюванням жиру і навіть з дією антидепресантів.

Зрозуміло, що початок дня з крику в душі може бути не для всіх, тому є кілька інших способів змусити себе почувати себе більш бадьорим вранці.

По-перше, збільште силові тренування в тренажерному залі, які, як передбачається, допоможуть вам краще спати. Дослідження показали, що силові тренування виробляють молекулу аденозину, яка викликає сонливість. Якщо ви добре виспалися,у вас набагато більше шансів прокинутися відпочив.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти