Чи шкідливо пити каву вранці-відповідь медика

27 жовтня 2021, 10:01
Наприклад, медик, доктор Каран Радж, дав рекомендацію людям почекати пару годин відразу після пробудження перед тим, як випити чашку кави.
Кава
Кава / ua.depositphotos.com/

Співробітник Національної служби охорони Здоров'я Великобританії, доктор медицини Каран Радж (Karan Raj), розкрив для людей небезпека ранкового вживання кави. Про це повідомляють журналісти британського видання The Sun.

За словами Раджа, не можна пити каву натщесерце і відразу після сну. Він також пояснив, що вранці людському тілу допомагає прокинутися гормон кортизол, а кофеїн, в свою чергу, порушує природні процеси організму.

Наприклад, експерт дав рекомендацію почекати пару годин відразу після пробудження перед тим, як випити чашку кави.

відео дня

"Відкладіть свій напій до середини ранку, коли ваш рівень кортизолу знизиться. У такому випадку кофеїн спрацює набагато ефективніше", - пояснив Радж.

Користувачі Мережі висловили обурення у відповідь на рекомендації лікаря в коментарях під постом.

"Я так не можу. Мені потрібно пити каву щоранку, інакше я не зможу жити", "Можу я випити кави і вранці, і через дві години після пробудження в якості компромісу", "У мене, мабуть, дефіцит кортизолу, тому що мені потрібно не менше півгодини, щоб змусити себе прокинутися", — висловлювалися вони.

читайте такожЩо саме надає каві його особливі властивості-відповідь вчених

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колектив італійських і японських вчених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

До того вчені пояснили, чим корисний шоколад для здоров'я серця і мозку. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які продукти покращують пам'ять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти