Шкідливі для здоров'я тазових органів: названо дев'ять поганих "туалетних" звичок "по-маленькому"

7 вересня 2021, 16:22
Хороші звички користуватися туалетом також важливі для підтримки здоров'я сечового міхура.
туалет, унітаз
Коли ми дійсно дотримуємося оптимальні методи, наші м'язи тазового дна отримують велику користь / pixabay.com

Відвідування туалету-одне з найбільш природних людських вчинків, яким ми займаємося кілька разів на день.

Більшість з нас привчають спорожняти сечовий міхур в туалеті з такого раннього віку, що ми навіть не можемо згадати, як вчилися. Але не всі з нас правильно роблять цей процес, пише Livestrong.com.

"Оскільки ця діяльність буквально відбувається за закритими дверима, у нас не так багато можливостей розповісти про кращі практики, пов'язані з писанням", - говорить Ліндсі Вестал, ерготерапевт, фахівець з тазового дна. "Коли ми дійсно дотримуємося оптимальних методів, наші м'язи тазового дна отримують велику користь", - додає він.

відео дня

читайте такожСимптоми раку: відчуття в туалеті, яке може вказувати на зростаючу пухлину

Хороші звички користуватися туалетом також важливі для підтримки здоров'я сечового міхура.

"Якщо ви витратите час на повне розслаблення м'язів тазового дна, поки ви йдете в туалет, це дозволить вам повністю спорожнити сечовий міхур, що значно знизить ризик інфекцій сечового міхура та/або дисфункції м'язів тазового дна", - додає Ліз Саймонс, фахівець з реабілітації тазового дна.

Хочете знати, чи відповідають ваші звички у ванній кімнаті або потенційно піддають ризику ваш нижній Регіон? На думку експертів, ось деякі з найсерйозніших помилок, які ви можете зробити, коли ви пишете, і які призводять до проблем з тазом.

Помилка 1: ви пісяєте в душі

Якщо чесно, багато хто з нас зізнаються, що хоча б раз у житті виконували цю форму багатозадачності. Але це погана ідея-і не через всю цю штуку з"писанням на ноги".

У популярному відео на TikTok Фізіотерапевт з питань тазового дна Алісія Джеффрі-Томас, DPT, каже, що є дві причини позбутися цієї звички. По-перше, часте сечовипускання в душі може призвести до асоціації між звуком поточної води і бажанням пописати, що може привести до того, що ви кинетеся в туалет (або, що ще гірше, протечете) кожен раз, коли ви включаєте раковину.

По-друге, Джеффрі-Томас каже, що жінки просто не призначені для того, щоб мочитися стоячи. Вона зазначає, що в такому положенні ваше тазове дно не розслабляється, а це означає, що ви, ймовірно, не зможете повністю спорожнити сечовий міхур, і в кінцевому підсумку ви можете виштовхнути сечу. Що приводить нас прямо до наступної помилки.

Помилка 2: ви тужитеся під час писання

Затримка дихання під час сечовипускання або натискання м'язів живота для прискорення процесу не зашкодить вам, якщо ви будете робити це час від часу, але якщо це повсякденна звичка, це може послабити ваш сечовий міхур, - говорить Дженні Арчер, терапевт з лікування тазового дна з Нешвілла.

"Виконуючи це щодня або навіть кілька разів на день, ви можете послабити сечовий міхур, а також збільшити навантаження на органи малого таза", - говорить вона. "Це може викликати безліч проблем, включаючи пролапс тазових органів, труднощі при спорожненні сечового міхура і навіть сприяти розвитку геморою".

Замість цього Арчер пропонує максимально розслабитися і дозволити потоку сечі витікати в природному темпі.

Помилка 3: ви витираєтеся задом наперед

Ви, напевно, сказали не робити цього, коли ви привчили себе до горщика, але ви не можете дотримуватися правила кожного разу, коли ви йдете у ванну.

"Витирання задом наперед може призвести до потрапляння фекалій і рідин вперед біля уретри або отвору для сечовипускання, що може привести до інфекції сечовивідних шляхів", - попереджає Аарон б.Гротас, доктор медицини, уролог з лікарні в Нью-Йорку.

Доктор Гротас рекомендує завжди докладати узгоджених зусиль, щоб витертися спереду назад.

Помилка 4: ви не сидите

Коли ви йдете у ванну, найкраще сидіти і розслабитися. Якщо ви замість цього присідаєте або" зависаєте " над унітазом, ви стискаєте тазове дно, що обмежує те, наскільки сильно ваш сечовий міхур може скоротитися до спорожнення, пояснює Арчер.

"З часом це змушує вас використовувати черевний прес для спорожнення, і сечовий міхур стає млявим і може відчувати труднощі з випорожненням самостійно, навіть коли ви сидите", - говорить вона.

Помилка 5: ви прискорюєте процес

Навіть якщо у вас мало часу, не варто поспішати в туалеті. Поспіх під час сечовипускання означає, що ви не можете повністю спорожнити сечовий міхур, що може призвести до витоку або нещасних випадків, попереджає Гротас.

Замість цього він рекомендує проводити в туалеті необхідний час, щоб повністю спорожнити сечовий міхур. "Таким чином, ваш сечовий міхур може наповнюватися з нуля", говорить він.

Помилка 6: ви затримуєте сечу так довго, як можете

Ігнорування позивів до сечовипускання може поставити під загрозу здоров'я сечового міхура і порушити його нормальне функціонування, попереджає доктор Саймонс.

"Якщо у вас є позив до сечовипускання, але ви затримуєте його протягом тривалого часу (п'ять або більше годин), ви можете послабити здатність свого мозку сприймати наповнення сечового міхура, а також потенційно перевантажити рецептори розтягування в стінці сечового міхура, робить їх менш чутливими", - говорить вона. "Це плутанина сечового міхура може призвести, крім іншого, до витоку сечі або інфекцій сечового міхура""

Вона рекомендує писати кожні дві-чотири години, щоб уникнути цієї проблеми.

Помилка 7: ви пишете, коли Вам це дійсно не потрібно

Спроби часто спорожняти сечовий міхур на той випадок, якщо вам потрібно піти в невідповідний час, може здатися розумним, але це шкідливо для здоров'я сечового міхура.

"Якщо ви підете у ванну, не чекаючи відповідного позиву, ви навчите свій сечовий міхур бути більш чутливим до наповнення і у вас будуть більш часті позиви до сечовипускання", - говорить доктор Саймонс.

Якщо це одна з ваших звичок у ванній кімнаті, вона рекомендує перенавчати сечовий міхур за допомогою фізіотерапевта, який займається питаннями тазового дна.

Помилка 8: ви сутулитеся, коли сидите

Так само, як і ширяння, сутулість під час сечовипускання може надати непотрібне тиск на сечовий міхур і навіть утруднити сечовипускання.

"Якщо ви не дозволите природного скорочення сечового міхура, ви не зможете повністю спорожнити його або виявите, що, випрямляючись, щоб встати, виходить більше сечі", - говорить Арчер. "Краще або сісти прямо, або злегка нахилитися вперед, розслабивши руки на ногах".

Помилка 9: ви робите вправи Кегеля під час писання

Виконання кегеля-вправи, в якому ви поперемінно напружуєте і розслабляєте м'язи тазового дна-має багато переваг, але насправді може викликати проблеми, якщо ви робите це під час сечовипускання.

"Сечовий міхур і тазове дно пов'язані один з одним рефлекторною петлею, яка сприяє розслабленню один одного при скороченні одного", - говорить Арчер. "Так що, якщо ви робите кегель під час сечовипускання, це призводить до припинення скорочень вашого сечового міхура, а як тільки ви його відпустите, ви порушите сечовипускання".

Вона попереджає, що часте виконання Кегеля під час сечовипускання може фактично навчити ваш сечовий міхур частково випорожнюватися, що призведе до запуску / зупинки струменя сечі, яку ви не можете контролювати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти