Час настав: як заморозити полуницю, щоб не злиплася в один ком

31 травня 2023, 14:57
1948
Сезон полуниці вже почався, а значить - попереду заготовки. Главред розповість, як правильно заморозити полуницю в морозильній камері.
Як заморозити полуницю
Як заморозити полуницю / колаж: Главред, фото: pexels

У червні українці вже на всю насолоджуються першою хвилею стиглої полуниці. Багато господинь звикали робити заготовки цієї ягоди на зиму шляхом заморозки. Ми розповімо, як заморозити полуницю, щоб вона не перетворилася в один ком.

Як заморозити полуницю в свіжому вигляді - перший спосіб

Досить поширена проблема при заморожуванні полуниці - те, що вона злипається в один великий ком. Для того, щоб цього не відбувалося, необхідно чітко слідувати правилам заморозки. Для початку необхідно добре вимити ягоди і відокремити від них листочки. Потім покласти ягоди в сито і почекати поки зайва вода стече. Потім необхідно розкласти полуницю на дерев'яну дошку так, щоб між ягодами був простір і почекати, поки вони висохнуть. Після цього потрібно обтягнути дошки харчовою плівкою і в такому ж положенні розкласти на них ягоди. Коли вся полуниця буде розкладена, відправляйте її в такому положенні в морозилку на 2-3 години. Коли цей час пройде, можна дістати ягоди і перекласти їх в контейнер.

Як правильно заморозити полуницю в морозильній камері - другий спосіб

Якщо вам неважливо в якому вигляді буде заморожена полуниця, можна змолоти її в пюре. Для того, щоб це зробити - важливо вимити і просушити полуницю так, як ми вказали вище. Потім порізати на четвертинки і залишити стікати сік на годину. Після цього можна перебити полуницю блендером і розлити у форми, в яких можна заморозити і відправити в морозильну камеру.

Як правильно заморозити полуницю в домашніх умовах - третій спосіб

Третій спосіб заморожування полуниці схожий на суміш першого і другого.

Помийте і просушіть полуницю, потім половину відкладіть, а половину перебийте блендером, як в попередньому способі. Потім в форми необхідно розкласти першу половину полуниці, розрізану на половинки і залити її отриманим пюре. Отримане необхідно відразу відправити в морозилку.

Важлива примітка - в пюре перед заморожуванням можна додавати цукор.

Дивіться відео, в якому ведучі популярної програми розповіли, як легко почистити полуницю:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти