Всі будуть у захваті: як приготувати неймовірно м'яку печінку - бомбічний секрет

14 серпня 2023, 16:04
1117
Главред розповідає, як позбутися неприємного запаху печінки та зробити її неймовірно м'якою та апетитною.
печень
Навіщо печінку посипають цукром? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Печінка – це неймовірно корисний продукт, який обов'язково потрібно включати у свій раціон. Так, печінка дуже багата на вітаміни групи В, які сприяють нормалізації гормонального фону та підтримують оптимальний рівень енергії. Окрім того, у печінці міститься вітамін А, який покращує зір та уповільнює процес старіння. А мінерали, такі як залізо, цинк та селен, сприяють зміцненню імунної системи.

Досить часто після приготування печінка не виходить такою смачною як хотілося б. Зокрема, вона виходить жорсткою та зовсім не соковитою. До того ж, після обсмажування печінка може гірчити. Тому господині відчайдушно шукають способи, як прибрати гіркоту з печінки. Вирішити всі ці проблеми допоможе дрібка одного секретного інгредієнту, який точно знайдеться на вашій кухні. Далі розповідаємо, як позбутися неприємного запаху печінки та зробити її неймовірно м'якою та апетитною.

Як відомо, кожна господиня має свої секрети приготування фірмових страв. І серед розмаїття страв є ті, хто готує фантастичну печінку. А секрет полягає у тому, що досвідчені господині посипають печінку цукром. Навіщо печінку посипають цукром? Це може здатися дивним, але після приготування печінка має феєречний смак. Саме цукор позбавляє печінку гіркоти та жорсткості, роблячи її соковитою та ніжною.

відео дня

Печінка з цукром: як приготувати

Для початку печінку потрібно гарненько вимити та відрізати усі плівки. Також потрібно перевірити, чи немає на печінці згустків крові. Після цього нарізаємо печінку на невеличкі шматочки.

Тепер обмотуємо печінку харчовою плівкою та злегка відбиваємо з обох сторін.

Далі печінку потрібно посипати цукром. Зауважте, що тут головне не переборщити, аби страва не зіпсувалася. На 900 гр печінки однієї чайної ложки цукру (без гірки!) буде цілком достатньо. Після цього печінку потрібно ретельно перемішати.

На наступному етапі печінку потрібно посипати ще й борошном. На 900 гр печінки потрібно приблизно 1–1,5 ст. ложок борошна.

Тепер печінку можна обсмажувати на сковороді.

Наприкінці приготування можете додати до печінки кілька ложок сметани та протушкувати її у сметані кілька хвилин.

Зауважте, що солити печінку потрібно під кінець приготування, аби вона не стала жорсткою.

Після приготування можете додати до печінки попередньо обсмажену цибулю. Смачного!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти