Завжди буде м'яким і пухнастим: як легко почистити килимок у ванній

26 січня 2023, 01:39
Килимки для ванної кімнати розраховані на поглинання великої кількості води. Щоб підтримувати стандарти гігієни, їх важливо регулярно прати.
Килимок для ванної
Як почистити килимок у ванній / Фото ua.depositphotos.com

Килимок у ванній кімнаті - це той виріб в будинку, який вимагає особливого догляду. Через постійний контакт з вологою він може не лише швидко втратити свою зовнішню привабливість, але і стати розсадником патогенних бактерій, а також може сприяти розвитку грибка і цвілі у ванній. Як за ним доглядати, розібрався Главред.

Як часто потрібно прати килимок у ванній

Килимки для ванної кімнати розраховані на поглинання великої кількості води. Щоб підтримувати стандарти гігієни, їх важливо регулярно прати. В ідеалі килимок для ванної потрібно прати раз на тиждень — таким чином вдасться уникнути скупчення бактерій та грибків.

Як почистити килимок у ванній

Більшість килимків для ванної кімнати можна прати у пральній машині. Перш ніж зробити це, обов'язково перевірте вимоги до прання на етикетці. Без страху можна прати килимки з бавовни, поліестеру та нейлону.

відео дня

Перед пранням килимок бажано замочити на 15 хвилин. Для цього його кладуть у ванну, змочують водою й натирають господарським милом з обох боків.

Для прання вибирають температуру не вище 40 градусів. Додають гель для прання і 2 чайні ложки кальцинованої соди. Замість кондиціонера використовують лимонну кислоту. Для цього в 100 мл води потрібно розчинити ½ чайної ложки.

Замість високої температури при пранні килимка краще скористатися додатковим полосканням, а щоб завдати удару по бактеріях, додати чверть склянки білого оцту прямо в барабан.

Якщо на килимку є нековзна підкладка, рідкий хлорний відбілювач і білий оцет використовувати не можна. Щоб знищити спори цвілі або грибка, додайте 1/2 склянки кисневого відбілювача.

Природно, що килимки для ванної не перуть разом з іншими речами, наприклад, банними рушниками або простирадлами.

Килимкам для ванної з гумовою підкладкою, а також виробам з джуту або бамбука не місце в "пралці". Щоб запобігти накопиченню бактерій та при цьому не пошкодити гуму, найкраще щотижня обприскувати килимок білим оцтом і мити в холодній воді кожні три-чотири тижні.

Міняти килимки для ванної потрібно кожні два роки, щоб вони залишалися свіжими і чистими.

Як сушити килимок для ванної після прання

Килимки для ванної найкраще сушити на сонці, це допомагає їх дезінфікувати. Якщо сушка на повітрі неможлива, використовуйте найнижчий температурний режим сушарки, щоб видалити більшу частину вологи, але не висушити повністю. Потім повісьте килимок на сушарку або на спинку стільця до повного висихання.

Килимки для ванни, на які ви стаєте мокрими ногами після душу, можуть швидко запліснявіти і виділяти неприємний запах. Тому одразу після купання їх потрібно вішати на край ванни, щоб вони могли висохнути.

Раніше Главред писав, якого кольору повинен бути килимок біля вхідних дверей, щоб залучити в будинок прибуток і успіх.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти