Чи завжди посуд б’ється на щастя: коли розбиті тарілки і чашки можуть віщувати біду

7 травня 2023, 13:06
Не варто одразу нервувати, якщо вдома вщент розбилася чергова тарілка. Найчастіше, коли б'ється посуд, це обернеться хорошими наслідками. Але є винятки.
Разбитая чашка, девушка
Що означає, коли б'ється посуд/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

У кожного вдома принаймні час від часу розбиваються різні предмети посуду – то хтось необережно впустить на підлогу улюблену чашку, то щойно помита мокра тарілка вислизне з рук у металеву раковину і розлетиться на шматки. Від таких невдач ніхто не застрахований. Зазвичай багато хто починає панікувати, адже не знає, що означає, якщо чашка розбилася. Практично усім відома прикмета, що посуд б’ється на щастя. Але чи завжди це так?

Чому посуд б'ється на щастя? Напевно, більшість з нас ставили собі хоча б раз таке запитання. Така прикмета прийшла до нас із сивої давнини. Ще наші предки вірили, що розбитий посуд віщує наближення прибутку і щастя.

Але ця прикмета має також різні варіації залежно від ситуації. Наприклад, якщо тарілка, чашка або інший предмет посуду розбився, вислизнувши з рук молодої дівчини або одного з молодят, то це є ознакою великого кохання, наближення благополуччя або фінансового прибутку.

відео дня

Якщо бокали або склянки б’ються під час застілля, це також віщує успіх та благополуччя. Тому такі випадки вважаються хорошим знаком.

Коли побитий посуд може накликати біду

Але є випадки, коли інциденти з розбитим посудом віщують щось погане. Наприклад, якщо посуд розбився не повністю, а від нього лише відлетіла якась частинка, або ж він розколовся пополам, то це може бути поганим знаком. У такому разі радять якомога швидше викинути з дому ці уламки.

Також не дуже хорошим знаком є те, що посуд вдома б’ється занадто часто. Це може означати, що чимось незадоволений домовик. Тоді варто подумати, що йому може не подобатися, і спробувати усунути цю проблему.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти