Всього один копійчаний засіб прибере весь наліт на унітазі: бомбічний трюк, який вас здивує

23 травня 2023, 16:49
Главред розповідає, як очистити унітаз від нальоту в домашніх умовах, щоб сантехніка знову радувала око своїм сяйвом.
унитаз
Чим розчинити вапняний наліт на унітазі? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Кожен з нас прагне, аби у ванній кімнаті була бездоганна чистота та гігієна. Проте навіть регулярний догляд не може врятувати сантехніку від вапняного нальоту. Причина появи нестерпного нальоту – жорстка вода, яка має у своєму складі багато солей кальцію та магнію. Найбільше від цього страждає унітаз. Якщо наліт вчасно не прибрати, то з часом на унітазі можуть утворитися товсті нарости. Главред розповідає, як очистити унітаз від нальоту в домашніх умовах, щоб сантехніка знову радувала око своїм сяйвом.

Виявляється, що очистити унітаз від вапняного нальоту можна за допомогою одного копійчаного засобу, який знайдеться на кожній кухні. Умілі господині постійно користуються цим засобом та вже давно забули про дорогу та не завжди ефективну побутову хімію.

Чи знаєте ви, навіщо в унітаз засипають лимонну кислоту? Виявляється, що саме лимонна кислота допомагає розм'якшити наліт на унітазі, у результаті чого ваша сантехніка знову сяє, немов нова.

відео дня

Саме тому, щоб очистити застарілий наліт на унітазі, потрібно запастися лимонною кислотою. Для цієї процедури вас знадобиться аж 300 грамів лимонної кислоти.

Приступаємо до боротьби із вапняним нальотом. Для цього просто засипаємо 200 грамів лимонної кислоти на дно унітазу. Ще 100 грамів потрібно висипати в бачок унітазу, адже там також є вапняні відкладення. Найкраще, якщо унітаз пробуде у такому стані цілу ніч, адже тоді вапняний наліт точно розм'якне та відпаде. Проте якщо ви вирішили очистити унітаз вдень, то мінімальний час, на який потрібно залишити лимонну кислоту в унітазі, – це 3 години. Після цього потрібно гарненько почистити унітаз щіткою.

Тепер ви знаєте, чим розчинити вапняний наліт на унітазі. Ви будете здивовані, адже лише за один раз використання лимонної кислоти вже буде помітно фантастичний результат. Нестерпний вапняний наліт легко відійде від стінок унітазу. У такий спосіб можна очищати і іншу сантехніку. Усі будуть просто вражені неперевершеною чистотою та сяйвом вашої ванної кімнати!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти