Світовий банк поставив умову Україні для отримання $350 млн траншу

13 вересня 2021, 13:22
Для надання другого траншу банк чекає виконання деяких умов.
Долар
СБ назвав умову для отримання траншу Україні / Reuters

Світовий банк готовий надати Україні другий транш у розмірі 350 мільйонів доларів, але при виконанні певних умов.

Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи і Центральної Азії Анна Б'єрде в інтерв'ю Інтерфакс-Україна розповіла, що саме чекають від Києва.

"Перспективи другого траншу позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення залежать від підтримки адекватної макроекономічної бази. Вони також залежать від прийняття того необхідного законодавства, яке встановить належну інституційну базу для функціонування нещодавно відкритого ринку землі, особливо від закону, який запускає Фонд часткового гарантування кредитів для допомоги малим і середнім фермерам отримати доступ до фінансування", – сказала вона.

Б'єрде відзначила важливість відкриття ринку землі, але попередила, що його реалізація потребуватиме ще багато зусиль. Зокрема, за її словами, слід спростити доступ до кредитів для дрібних фермерів.

"Успішна реалізація земельної реформи - важливий шанс дати поштовх до економічного зростання України в майбутньому", - зауважила Б'єрде.

Як раніше повідомляв Главред, 14 червня президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує співпраця України з МВФ, але на особливих умовах. Зеленський нагадав, що Україна перебуває в стані війни і змушена "по-іншому вибирати" пріоритетні сфери для проведення реформ, тому "несправедливо висувати до нашої країни такі ж вимоги, як до інших держав".

читайте також"Ми все зробили": Зеленський підтвердив готовність України до отримання траншу МВФ

Пізніше представник МВФ Джеррі Райс заявив, що Україна і Міжнародний валютний фонд як і раніше знаходяться в тісних дискусіях щодо програми stand-by, спрямованих на завершення її першого перегляду та виділення другого траншу.

Також Зеленський нагадав, що Україна зобов'язувалася прийняти закони про земельной, банківської та судовій реформі. Також необхідно було прийняти законопроект про реформу СБУ, який парламент ухвалив у першому читанні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти