Друге життя старого смартфона: ТОП-10 фішок, як перетворити його на найкрутішого помічника

11 січня 2023, 05:00
Перетворити камеру спостереження, Wi-Fi-роутер і навіть в VR-пристрій - ось, що можна зробити зі смартфоном, який, здавалося б, вам вже і не потрібен.
мобільний телефон_мобилка_связь
Як використовувати старий смартфон і зробити з нього незамінний пристрій / 1zoom.ru

Що робити зі старим андроїд смарфтоном або телефоном на iOS, особливо коли гаджет ще рано відправляти на пенсію, загадка для багатьох з нас. І продати шкода, і на звалище викидати не можна. Але є простий вихід - можна використовувати гаджет як будильник, плеєр, GPS-навігатор і навіть як Wi-Fi-роутер.

Що можна зробити зі старого смартфона

Будильник

Навіть в найстаріших телефонах є така корисна і незамінна функція, як будильник. Непотрібний смартфон можна використовувати для того, щоб не проспати. Більш того, якщо ваш гаджет ще не сильно і старий, на нього можна встановити якусь програму на зразок Sleep Cycle, щоб запустити ще й моніторинг сну.

відео дня

Камера спостереження

Зі старого смартфона, у якого є камера, можна легко зробити камеру спостереження. Для цього завантажте в Google Play або App Store застосунок Presence або його аналог, встановіть телефон в потрібному місці і підключіться до девайсу. Тепер вам не потрібно купувати окремо IP-камеру, оскільки роль відеокамери відіграє старий смартфон. Можете зробити відеоспостереження за вашими тваринами, моніторити безпеку та інші ситуації.

Електронна книга

Існує багато програм для читання електронних книг на мобільному телефоні. Старий мобільник - кращий варіант, щоб їх випробувати. Більшість застосунків підтримують основні формати електронних книг, в тому числі і epub. У деяких вбудовані книжкові магазини. Смартфон можна використовувати як читалку і економити батарею вашого основного телефону.

Мультимедіа-плеєр

Щоб не витрачати батарейку нового телефону, закачуйте фільми і музику на ваш старий пристрій. Дуже добре, якщо смартфон підтримує карту пам'яті – тоді можна закинути в нього якомога більше захоплюючого контенту.

GPS-навігатор або відеореєстратор

Добре відомо, що навігатор або відеореєстратор дуже швидко садять батарею телефону. Буде кращим варіантом наявність окремого телефону для виконання таких завдань. Що потрібно - купити тримач смартфона в автомобілі і завантажити застосунки для навігації. Наприклад, Google Maps.

Можна зробити зі старого смартфона і відеореєстратор. В такому випадку найкраще купити карту пам'яті на 128 ГБ, оскільки відео багато важать. Особливо, якщо зйомка йде дуже довго.

Пристрій віртуальної реальності

А ось якщо у вас є VR-шолом, який використовує мобільний телефон як джерело отримання відеосигналу, то для отримання віртуальної реальність можна пристосувати смартфон. Підключіть його до VR-окулярів і насолоджуйтеся ефектами.

Ще один Wi-Fi роутер

За допомогою старого смартфона можна посилити сигнал Інтернету у вашому домі. Підключіть телефон до мережі вай фай, встановіть, наприклад, YouSee Wifi Booster, і залиште гаджет в місці, де ви б хотіли розширити зону покриття вашої вай-фай мережі.

Другий робочий телефон

Наприклад, ви не звикли до телефонів на 2 SIM-карти або немає можливості поставити другу сімку. В такому випадку відмінно підійде старий телефон. Поставте в нього другу сімку і використовуйте його за потрібним вам призначенням.

Допоможіть науці

Не лякайтеся, але ваш телефон може допомогти науковим дослідженням. Досить встановлення застосунків, таких як HTC Power To Give, Sony Folding@Home або BOINC. Програми використовуватимуть залізо вашого смартфона для вирішення різних наукових проблем. Таким чином, ви зможете допомогти вченим. Лише не забувайте заряджати телефон.

Поміняйте старий телефон на новий

Якщо раптом жоден з вищенаведених варіантів вам не підійшов, а продати смартфон не виходить, спробуйте здати його в магазин в обмін на новий гаджет. Віддасте старий телефон, доплатите певну суму, і новий смартфон буде в ваших руках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти