Запровадження накопичувальної пенсії в Україні збільшить виплати в два рази - Шмигаль

5 жовтня 2021, 22:50
За словами прем'єра, для цього потрібно впровадити накопичувальну пенсійну систему.
Пенсія
Пенсії в Україні / Reuters

Прем'єрміністр Денис Шмигаль вважає, що єдиний цивілізований вихід отримувати гідні пенсії - це запровадження другого рівня накопичувальної пенсійної системи, що дозволить отримувати вдвічі більші виплати, ніж зараз.

Глава Уряду підкреслив, що це надзвичайно важливий момент розвитку України.

"Якби другий рівень пенсійної системи ввели 15 років тому, зараз ми мали б накопичених 40-50 млрд доларів. Це довгі гроші, довгі інвестиції, які пенсійні фонди можуть інвестувати у внутрішню економіку. Це інший економічний світогляд держави. Плюс на сьогодні це розрахунково вдвічі більша пенсія, ніж та, яка існує зараз. Тобто це те, що ми повинні зробити, щоб через 10-15 років мати гідну пенсію", - підкреслив Шмигаль в інтерв'ю виданню Лівий берег.

Прем'єрміністр зазначив, що сьогодні ведеться робота над цим питанням з Комітетом Верховної Ради, парламентом, Міністерством фінансів.

читайте такожУкраїнців чекає скорочення пенсій на 10%: у Мінсоцполітики назвали причину

Нагадаємо, раніше в Раді розповіли, що в 2021 році українських пенсіонерів чекає індексація пенсій, а також нові доплати для окремих категорій літніх людей.

Двом категоріям українців-пенсіонерів у перспективі підвищать щомісячні виплати до 30 тисяч гривень. У профільному комітеті Верховної Ради підтримали законопроекти № № 4555 і 4555-1.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти