Ви будете здивовані: 5 несподіваних способів, чим замінити губку на кухні

14 червня 2023, 22:10
Мити посуд можна не лише звичними для нас губками, які досить швидко стають брудними і потребують заміни.
Мочалка
Чим замінити губку на кухні/ ua.depositphotos.com, скрін з відео

Звичайні губки для миття посуду залишаються новими і чистими дуже недовго – достатньо буде кілька разів помити ними тарілки, миски і каструлі, щоб цей предмет виглядав уже не таким привабливим. А от після близько тижня користування на губці ще й накопичиться багато мікробів і зберуться залишки жиру та їжі, і тоді цей корисний предмет почне ледь не сигналізувати, щоб ви викинули його якомога швидше.

Так, для збереження свого здоров’я та здоров’я своєї сім’ї губки для посуду потрібно регулярно змінювати на нові. Але чи тільки звичайною губкою можна мити посуд? Не всі знають, що можна використовувати замість губки для миття посуду. А такий варіант насправді навіть не один.

1. Ганчірка з цупкої тканини

Для миття посуду можна використовувати звичайну ганчірку з міцної тканини невеликого розміру. Після використання її буде легше очистити, ніж мочалку. Ганчірку можна сполоснути під проточною водою із засобом для миття посуду або господарським милом, і вона знову стане чистою.

відео дня

2. Махрові рушники

Махрові рушники, якими ви вже не користуєтеся, можна порізати на зручні квадратики і використовувати для миття посуду. З цим завданням вони прекрасно впораються. Але є один мінус – сохнуть такі махрові ганчірки не дуже швидко.

3. Мочалка з люфи

Люфа – це рослина, плоди якої за виглядом нагадують кабачок або великий огірок. Достатньо буде висушити й очистити плід, щоб отримати мочалку. Через екологічність такі мочалки, отримані буквально від природи, зараз досить популярні і їх багато де можна придбати.

Ця мочалка прекрасно впорається з відмиванням бруду і жиру від посуду. При цьому її саму легко очистити і продезінфікувати.

4. Мочалка з бавовняного шнура

Можна придбати моток бавовняного шнура і самостійно зв’язати з нього невелику мочалку квадратної або прямокутної форми. Такий матеріал чудово відмиватиме посуд, а при цьому його легко очистити – випрати під проточною водою і дати висохнути.

5. Марля

Це ще один хороший варіант, чим замінити губку для миття посуду. М’який матеріал не буде дряпати поверхню посуду, але при цьому нормально його очищуватиме. Тому для тефлонового і керамічного покриття такий спосіб підійде ідеально, хоча застосовувати його можна для будь-яких видів посуду. Плюсом є те, що марлю легко очистити від забруднень і просушити, але великим мінусом є недовговічність матеріалу.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти