Ви будете здивовані: чому сушити волосся феном корисніше, ніж без нього

27 грудня 2022, 19:33
Після сушіння волосся феном, пасма стають блискучими і розсипчастими. При природному висиханні волосся тьмяне.
фен для волосся, сушка волосся феном
Чому корисно сушити волосся феном / фото ua.depositphotos.com

Багато дівчат намагаються практично не користуватися феном, плойкою, випрямлячем для волосся. Вони переконані в тому, що всі ці предмети стануть причиною ламкості і пересушування пасом.

Частково це дійсно так, але якщо справа стосується фена для волосся, то тут все не так однозначно. Виявляється, заяви про те, що фен дуже сильно шкодить волоссю, є звичайним міфом.

Фахівці з б'юті-індустрії встановили, що після висушування волосся з його допомогою, пасма будуть мати кращий вигляд, ніж після природного висихання.

Яка різниця між сушінням феном і природним висиханням

Якщо ви помили голову і чекаєте, поки волосся висохне саме, то краще згадайте про те, що мокре волосся більш уразливе, ніж сухе. Надзвичайно важливо по можливості сушити волосся відразу після миття.

Варто відзначити, що під дією води лусочки на волоссі відкриваються, а сама волосина розбухає і збільшується в об'ємі. Але це не робить її кращою, так як в такому стані вона більш вразлива.

Під дією фена ці лусочки закриваються. Волосся стає розсипчастим, блискучим, еластичним, воно має об'єм. Після природної сушки пасма навпаки стануть тьмяними, вони швидше брудняться, прилипають один до одного, через що відсутній об'єм.

Якщо ви будете відмовлятися постійно від фена, думаючи, що саме він псує якість вашого волосся і робить його сухим, то стан пасом все одно не покращиться.

фен для волосся, сушка волосся феном
Чому корисно сушити волосся феном / фото ua.depositphotos.com

Міфи про сушіння волосся

Міф 1: краще лягати спати з мокрим волоссям, ніж сушити феном

Як ми вже розповідали вище, мокре волосся більш уразливе до травмування, ніж сухе. Якщо з таким волоссям лягти спати, то протягом усього цього проміжку мокрі пасма будуть тертися об подушку, що приведе до ламкості і появи нових посічених кінчиків.

Міф 2: краще випрямити волосся, ніж сушити феном

Навіть якщо у вас пухнасте волосся, не варто відмовлятися від сушки феном. Насправді ви більше шкодите своєму волоссю саме випрямлячем, адже він випрямляє пасма на температурі 150-190 градусів. Водночас фен видає близько 60-70 градусів. При цьому під час сушіння волосся не контактує з гарячими поверхнями, як це відбувається під час випрямлення.

Міф 3: волосся стане сухим після сушіння феном

В якійсь мірі це не зовсім міф, але тут справа не в процедурі висушування волосся, а в самому фені. Варто звернути увагу на його температуру і потужність. Якщо він дме гарячим, але потік повітря слабкий, то такий фен дійсно може привести до сухості.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти