Ви будете здивовані: чому яйця не можна зберігати в холодильнику

6 березня 2023, 17:56
Виявилося, що від перепаду температур яйця можуть пошкодитися, а бактерії зі шкаралупи проникнуть всередину.
холодильник, яйця
Чому не можна зберігати яйця в холодильнику / колаж фото ua.depositphotos.com

Напевно ви помічали, що в більшості випадків в магазинах яйця не зберігають в холодильнику. Можливо у вас навіть закрадалася думка про те, що працівники магазину неправильно зберігають продукти і яйця швидко зіпсуються.

Адже ні для кого не секрет, що в холодильнику всі продукти можуть зберігатися довше, що і знижує ризик отруєння. Там навіть є спеціальні лотки для зберігання яєць.

Однак виявляється, все не так однозначно. Насправді довго зберігати яйця в холодильнику не можна.

Чому не можна зберігати яйця в холодильнику

Вся річ у тому, що яєчна шкаралупа дуже тендітна. При перепаді температури вона може навіть потріскатися. Цей процес можна спостерігати, якщо опустити холодне яйце в гарячу воду.

Якщо довго зберігати яйця в холодильнику, то на них може з'явитися конденсат під час в приміщення з кімнатною температурою. Після цього на самій шкаралупі можуть почати розмножуватися бактерії, а якщо там є тріщини, то вони потраплять і всередину.

Як зберігати яйця без холодильника

Для того, щоб зберегти свіжість курячих яєць без холодильника, можна скористатися декількома способами. Варто відзначити, що при кожному з них мити яйця не потрібно.

Зберігати яйця можна в сольовому розчині прямо в каструлі. Вам необхідно приготувати розчин з 500 мл води і 1 столової ложки солі. Туди необхідно викласти яйця і поставити каструлю на плиту. Після того як розчин буде доведений до кипіння, його потрібно зняти з вогню і поставити в прохолодному місці. Бажано поставити на кришку якийсь вантаж, щоб всередину не проникало повітря.

Також можна обробити яйця в саліциловому розчині. На кожні 500 мл води потрібно взяти 2 чайних ложки саліцилової кислоти. Цей розчин потрібно перемішати і опустити в нього яйця. Через пів години яйця можна виймати. Їх варто висушити на рушник, але витирати не потрібно. Після цього можна викладати в ящик або коробку.

Цукровий сироп теж відмінно продовжить термін зберігання яєць. Вам потрібно змішати цукор і гарячу воду в пропорціях 1:2. Отриману суміш потрібно закип'ятити. Після цього варто опустити кожне яйце на 5 хвилин в розчин, після чого промокнути паперовим рушником. На яйцях повинна утворитися цукрова плівка.

Раніше Главред розповідав про те, чому категорично не можна переварювати яйця. Виявилося, що це шкідливо для здоров'я.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти