В'яне і вся в дірках: як врятувати урожай капусти

4 червня 2023, 08:47
Захистити капусту від шкідників і обробити її від комах можна за допомогою доступних народних засобів.
Як позбутися від шкідників на капусті
Як позбутися від шкідників на капусті / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Капуста - одна з найпопулярніших овочевих культур, яка є смачним і корисним інгредієнтом багатьох страв. Однак, як і будь-яка рослина, капуста схильна до нападу шкідників і комах, які можуть завдати значної шкоди врожаю.

Ми зібрали найефективніші способи захисту капусти від шкідників.

Як позбутися від білокрилки, блішки і гусениці

Першим і найпоширенішим шкідником, який атакує капусту, є білокрилки, блішки та гусениці. Вони харчуються листям капусти, завдаючи шкоди рослині і знижуючи його врожайність. Для боротьби з цими шкідниками існує кілька ефективних народних засобів.

  • Перший засіб - настій з тютюну. Для приготування такого настою необхідно взяти 100 грам сухого тютюну і залити його літром окропу. Далі настій потрібно процідити і дати йому охолонути. Отриманим розчином слід обробити капусту, обприскати його на листя рослини. Це засіб відмінно відлякує комах і допомагає зберегти капусту в неушкодженому стані.
  • Друге народний засіб - настій з часнику. Для його приготування необхідно взяти 200 грам подрібненого часнику і залити його 1 літром води. Суміш слід настояти протягом декількох днів, після чого процідити. Отриманим настоєм потрібно обприскати капусту, щоб відлякати шкідників. Часниковий настій також сприяє захисту капусти і допомагає уникнути пошкоджень врожаю.
  • Також можна використовувати настій з будяків або настій з кропиви. Ці кошти мають відразливим ефектом на комах і здатні захистити капусту від їх нападів.

Крім народних засобів, існують також і комерційні препарати, які ефективно борються зі шкідниками на капусті. Однак, перед їх використанням необхідно ознайомитися з інструкцією і дотримуватися всіх запобіжних заходів.

Дивіться відео про те, чому подорожчала капуста і як вибрати найкориснішу:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти