В'язко і гаряче: яка користь від воску і чи можна його їсти

20 вересня 2022, 17:33
Віск - речовина досить-таки корисна, кажуть експерти. Главред зібрав всю інформацію, яку потрібно знати з приводу теми "яка користь від воску".
Воску
Яка користь від воску і чи можна його їсти / https://ua.depositphotos.com/

Віск користь

Завдяки дослідженням в цій речовині виявлено більше трьохсот корисних для людини речовин. Частина з них є біологічно активною, як, наприклад, вітамін А. Незважаючи на все нові і нові дослідження, все ще не встановлено точний склад і властивості цього продукту.

З давніх-давен мед та інші продукти бджільництва використовували в народній медицині. Багато хто продовжує використовувати рецепти, що передаються з покоління в покоління.

Чи можна їсти бджолиний віск? Експерти відповідають ствердно. У ньому містяться сорбенти, що діють аналогічно активованому вугіллю. Невеликий шматочок воску потрібно ковтати - він стимулює залози внутрішньої секреції, а також покращує перистальтику кишечника.

Що лікують воском

Він служить основою для багатьох лікувальних і косметичних препаратів. Його використовують для виготовлення лікувальних кремів, пластирів, він входить до складу лікувальних свічок.

У народній медицині бджолиний віск застосовується при лікуванні вовчака, фурункульозу, ангіни, стоматиту, пародонтозу, нежиті та інших хвороб. При вовчку, наприклад, застосовують мазь з воску і вершкового масла, яка зазвичай залишає рубців.

Можна робити мазі, які допоможуть з ранами. На невеликому вогні потрібно закип'ятити половину склянки оливкової олії. Туди додати 50 грам воску. Отриману мазь остудіть і перекладіть в банку. Зберігайте в холодильнику. Потім, рану промивають перекисом водню або 10 %-ним спіротовим розчином прополісу, а потім накладають пов'язку з маззю на рану.

До слова, знахарі і коновали здавна використовують стільниковий мед для лікування багатьох захворювань. Стільниковий мед жують разом з сотами, а вони переважно і складаються з воску.

Воску

Бджолиний віск користь для шкіри

Завдяки своїй структурі він погано вбирається в шкіру і утворює на ній тонку захисну плівку. Вона захищає шкіру від зовнішніх впливів і затримує вологу. Це і уповільнює процес зневоднення і в'янення шкіри, а також надає їй еластичність і гладкість. На відміну від багатьох плівкоутворюючих засобів, бджолиний віск має вкрай важливу перевагу ‒ пори на шкірі від його застосування не забиваються.

Бджолиний віск для обличчя теж корисний. Справа в тому, що натуральний віск має непогані пом'якшуючі і протизапальні властивості.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти