Вичісуємо кішку правильно: 5 кроків до блискучої і шовковистою вовни

20 лютого 2023, 19:00
Розповімо, як перемогти линьку і чим вичесати кота в домашніх умовах.
Як правильно вичісувати шерсть кішки
Як правильно вичісувати шерсть кішки / ua.depositphotos.com

З наближенням весни домашні вихованці починають активно линяти. Цей процес доставляє безліч незручностей для власників тварин, так як шерсть з'являється всюди. Також линька вимагає особливого догляду за самою твариною. Вирішити проблему допоможе вичісування котів, кішок і собак. Пропонуємо цікаві рішення, як правильно вичісувати шерсть кішки.

Вичесати кота: причини робити це регулярно

Власникам домашніх тварин з короткою і довгою шерстю рекомендується проводити вичісування регулярно, незалежно від періоду линьки тварин. Це потрібно, щоб прибирати зайві волоски. Особливо актуально це для кішок, які ретельно вилизують свою шубку.

Всі випали волоски накопичуються в шлунку, скочуються там в грудки, а потім тварини рвуть шерстю. Даний процес природний, але може привести до складнощів з шлунково-кишковим трактом, щоб захистити улюбленця його потрібно вичесати зайвий раз. В процесі линьки-навесні і восени таку процедуру потрібно проводити щодня. Це прискорити позбавлення від випадають волосків і підшерстя, а також позбавить господарів від вовни на одязі, меблів і килимах.

відео дня

Як правильно вичісувати шерсть кішки

Багато власників відзначають, що не так просто вичесати кота або кішку, які чинять опір, вириваються і дряпаються. Причиною такої нелюбові навіть до самим м'яким щіток є відсутність звички тварини. Привчати до вичісування потрібно з раннього дитинства.

Однак фахівці дають кілька рекомендацій, як вичесати кота, якщо він не дається:

  1. Процедура не повинна приносити тварині біль, тому не варто відразу ж прибирати колтуни. На самому початку краще використовувати дуже м'яку щітку, найкращим варіантом будуть спеціальні рукавички або гумові щітки.
  2. Після кожної процедури тварина потрібно заохотити"вкусняшкой". Дорослі кіт або кішка швидко зрозуміють, що це не страшно і чекатимуть нагороду за черговий жмут вовни на щітці.
  3. Не можна утримувати тварину насильно, щоб процедура ще більше не налякала.
  4. Починати вичісувати кота потрібно перед годуванням, щоб після процедури винагородити улюбленця.
  5. Розчісувати шерсть потрібно від голови і закінчувати хвостом.

Після цього тварина буде самостійно просити почухати йому спинку і пузико, бурчати від задоволення. Якщо проблеми зі звиканням залишилися, то на допомогу прийде грумер. Спеціаліст видалить скатавшуюся шерсть, колтуни, підстриже її і вимиє спеціальними засобами.

Вичісуємо кота в домашніх умовах

Якщо линька вже почалася і з'явилися колтуни, постає питання, чим вичесати кота в домашніх умовах. Домашній арсенал не відрізняється різноманітністю, тому потрібно виходити з того, що є. Можна використовувати щітку або гребінь. Головною умовою буде вибір тварини. Якщо кішці більше до душі гребінь з жорсткими зубчиками, то потрібно його використовувати. Якщо ж тварина вибрало м'яко щітку, використовуйте її. Так ви зможете прибрати зайву шерсть і принести задоволення улюбленцю.

Крім того, не можна забувати про купання. Більшість котів і кішок не люблять воду, але вона необхідна, щоб видалити залишки шерсті, змити пил і жир з шкіри. Завдяки купанню ліквідується сприятливе середовище для паразитів.

Кожен власник може самостійно знайти лайфхак, як вичесати кота, якщо він не дається. Головною умовою буде знайти підхід і відповідну гребінець, яка сподобається тварині. При необхідності можна звернутися до грумеру, який підкаже, чим краще вичісувати домашнього вихованця.

Чим вичісувати кота

Процедура проводиться за допомогою двох інструментів – гребінь або гребінець з рідкими зубами, а також щітка, що підходить для догляду за короткою або довгою шерстю вихованця. Щітки можуть бути з натуральної щетини, а також з металевими зубами. Також особливе місце в догляді займають фурмінатори, тому власники цікавляться, як вичісувати кота фурмінатором. Ця гребінець має часто посаджені зуби і нагадує граблі. Вони бувають різної ширини і дозволяють прибрати випадають волосся і відмерлі частинки шкіри. Виняток становлять випадки, коли у тварини вже є колтуни.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти