Випадає волосся: як повернути волоссю красу природним шляхом

21 лютого 2022, 14:58
Якщо хочете зміцнити волосся в домашніх умовах, то не забувайте про корицю - вона стимулює кровообіг волосяних фолікулів. Але не тільки!
Випадає волосся: як повернути волоссю красу природним шляхом
Зробити волосся міцним можна природним шляхом / колаж ua.depositphotos.com, Instagram

Якщо ви почали помічати, що на вашій щітці залишається все більше волосся, то діагноз однозначний: ваше волосся випадає ненормально.

Тільки не поспішайте ковтати таблетки, які повинні повернути вашій шевелюрі колишню красу. Надмірне випадання волосся може мати кілька причин: гормони, стрес, старіння, харчування, й у вас є шанс врятувати ситуацію і зробити волосся міцним природним шляхом.

Зокрема, для прискорення процесу росту волосся можна робити масаж з такими оліями, як кокосова олія (може проникати в шкіру голови) і касторова олія, відома своїм позитивним впливом на зростання нігтів і волосся.

Існують також натуральні засоби на основі трав і спецій, які "заряджають" коріння волосся поживними речовинами й, отже, оптимізують їх зростання.

Зверніть увагу на кропиву - вона запобігає випаданню волосся й усуває проблеми з лупою. Високий вміст вітамінів (В, С і Е) зменшує шкідливий вплив вільних радикалів. Кропива також пригнічує надмірне вироблення жиру і стимулює циркуляцію тканини волосся, забезпечуючи блиск і силу.

Якщо хочете зміцнити волосся в домашніх умовах, то не забувайте про корицю - вона стимулює кровообіг волосяних фолікулів, що сприяє неперевершеному блиску. Антисептичні властивості кориці запобігають захворюванням шкіри голови, усуваючи бактерії та інші мікроорганізми, що сприяють випаданню волосся.

Стрижка італійський боб 2022
Зміцнити волосся можна в домашніх умовах / Instagram

Ще одним надійним помічником для вас може стати розмарин - його найчастіше радять для росту волосся. Крім того, розмарин запобігає передчасній появі сивого волосся. Щоденне ополіскування голови водою з розмарином оживляє колір темного волосся і додає об'єму.

Харчування і випадання волосся

Зовнішній догляд важливий для запобігання випаданню волосся, але для оптимального результату важливо також діяти зсередини, вибираючи продукти, багаті омега-3, білком, залізом, цинком і кремнієм.

Серед продуктів, що сприяють здоров'ю вашого волосся, можна назвати: жирну рибу (сардини, оселедець, скумбрія, анчоуси), хліб грубого помелу, яйця, сочевицю, броколі і червоний перець.

Випадає волосся: як повернути волоссю красу природним шляхом
Для волосся корисні продукти, багаті омега-3, білком, залізом, цинком і кремнієм / ua.depositphotos.com

Продукти, багаті цинком: гарбузове насіння, свіжі устриці, бразильські горіхи, яйця.

Хорошими джерелами кремнію є огірки, манго, зелені овочі, квасоля, селера, полуниця і спаржа.

Яка олія корисна при випаданні волосся

Важливо розуміти, що волосся таке ж, як ми: іноді воно відчуває спрагу, а часом воно голодне! Таким чином, живлення і зволоження – це дві різні дії, і без них волоссю дуже зле.

Для живлення волосся використовуйте масла - кокосове, авокадо, манго або олію ші. Не бійтеся робити масляні ванночки - головне, стежте за дозою, яку рекомендують використовувати.

Для зволоження волосся можна використовувати дуже доступні засоби, наприклад, гель алое вера.

Кокосове масло глибоко живить волосся. Це ідеальне масло для усунення нестачі натуральних масел, пов'язаних з щоденним впливом токсинів і шампунів.

Випадає волосся: як повернути волоссю красу природним шляхом
Кокосове масло глибоко живить волосся / ua.depositphotos.com

Оливкова олія містить антиоксиданти, які допомагають боротися з випаданням волосся.

Рицинова олія містить поживні речовини, що живлять і зміцнюють волосся для здорового і швидкого зростання.

Масло жожоба не проникає у волосся, проте воно "запечатує" волосяну цибулину і підтримує її зволоження, запобігаючи висиханню і блокуванню шкірного сала біля коріння.

Масло розмарину - краще масло для активації росту волосся. Воно розширює кровоносні судини і стимулює поділ клітин, що сприяє росту волосяних фолікулів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти