Високий кров'яний тиск: шість ознак того, що вам потрібно негайно звернутися до лікаря

21 вересня 2021, 15:59
Якщо ліки не підходять або не допомагають, може бути рекомендована операція з поліпшення припливу крові до серцевих м'язів.
Тиск
Стенокардія зазвичай не є небезпечною для життя, " але це попереджувальний знак / УНІАН

Стенокардія-це тип болю в грудях, викликаний зменшенням припливу крові до серця. Деякі люди з симптомами стенокардії кажуть, що їм здається, що щось стискає їх груди або щось важке лежить на грудях.

Неконтрольований високий кров'яний тиск може призвести до стенокардії.

У клініці Майо перераховані кілька симптомів стенокардії, на які слід звернути увагу. До них відносяться біль у грудях, запаморочення, втома, нудота, задишка і пітливість, пише Express.co.uk.

читайте такожНазваний гарячий напій, що знижує тиск: скільки потрібно пити

"Хоча стенокардія зустрічається відносно часто, її все ще важко відрізнити від інших типів болю в грудях, наприклад, дискомфорту від нетравлення шлунка. Якщо у вас виникла незрозуміла біль у грудях, негайно зверніться за медичною допомогою", - йдеться на сайті.

У вас також можуть бути болі в руках, шиї, щелепи, плечі або спині.

Стенокардія зазвичай виникає через те, що артерії, що постачають кров'ю Серцевий м'яз, звужуються через накопичення жирних речовин.

Коли потреба в кисні низька, ваш серцевий м'яз все ще може функціонувати в умовах зниженого кровотоку, не викликаючи симптомів стенокардії.

Якщо ви збільшуєте потребу в кисні, наприклад, під час фізичних вправ, це може привести до стенокардії.

За даними NHS, стенокардія зазвичай не є небезпечною для життя, "але це попереджувальний знак того, що ви можете опинитися під загрозою серцевого нападу або інсульту".

За допомогою комбінації лікування і зміни здорового способу життя можна контролювати стенокардію і знизити ризик більш серйозних проблем.

Національна служба охорони здоров'я рекомендує, якщо у вас не діагностована стенокардія, терміново звернутися до терапевта, якщо у вас напад болю в грудях, який припиняється протягом декількох хвилин після відпочинку.

Лікар загальної практики зможе перевірити, чи не проблема це з серцем, і направить вас в лікарню для проходження аналізів.

Лікар може визначити, чи є у вас стабільна стенокардія або нестабільна стенокардія, яка може бути передвісником серцевого нападу.

Якщо ліки не підходять або не допомагають, може бути рекомендована операція з поліпшення припливу крові до серцевих м'язів.

"Якщо це добре контролюється, немає причин, чому ви не можете вести нормальне життя зі стенокардією", - коментує NHS.

Стабільна стенокардія-найчастіша форма стенокардії. Зазвичай це відбувається, коли ви підвищуєте рівень активності.

Наприклад, біль, що виникає при підйомі в гору, може бути стенокардією.

Клініка Майо також перераховує кілька факторів ризику, про які слід пам'ятати.

Крім високого кров'яного тиску, вони включають вживання тютюну, діабет і високий рівень холестерину або тригліцеридів в крові.

Якщо член сім'ї страждає ішемічною хворобою серця або переніс серцевий напад, у вас також може бути підвищений ризик розвитку стенокардії.

Ожиріння і стрес також пов'язані з цим захворюванням.Високий кров'яний тиск: шість ознак того, що вам потрібно негайно звернутися до лікаря

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти