Високий кров'яний тиск: суперпродукт, який значно знижує гіпертонію за дві години

15 жовтня 2021, 15:16
Нове дослідження підкреслило захисну дію омега - 3 на мозок.
Тиск
Результати показали значне підвищення маркерів запалення у гризунів, які їли тільки перероблену їжу. / John Campbell / flickr.com

Велика кількість досліджень дійшла висновку, що дієта необхідна для зниження ризику когнітивних порушень і деменції.

Як повідомляє Express.co.uk, давно відомо, що дієти з упором на омега-3 оптимальні для здоров'я мозку. У новому дослідженні дослідники підкреслили руйнівні наслідки вживання в їжу оброблених харчових продуктів, попередивши, що це може викликати "значний дефіцит пам'яті" всього за чотири тижні.

Нове дослідження підкреслило захисну дію омега - 3 на мозок, показавши, що воно майже повністю знижує запальні ефекти, пов'язані з деменцією, у старих щурів.

читайте такожКомаровський розповів, чи потрібно обов'язково викликати "швидку" при високому тиску

Результати, опубліковані в журналі Brain Behavior and Immunity, показують, що омега-3 DHA може протидіяти запальним ефектам оброблених харчових продуктів.

Команда застерегла від оброблених харчових продуктів для здоров'я мозку, пояснивши, що запалення в головному мозку стало очевидним вже через чотири тижні вживання рафінованих продуктів.

Старший автор дослідження Рут Баррієнтос з Інституту поведінкової медицини Університету штату Огайо сказала: "той факт, що ми спостерігаємо ці ефекти так швидко, трохи насторожує. Ці результати показують, що споживання обробленої дієти може викликати значний і різкий дефіцит пам'яті, а у старіючого населення швидке погіршення пам'яті з більшою ймовірністю переросте в нейродегенеративне захворювання, таке як хвороба Альцгеймера.

"Знаючи про це, можливо, ми зможемо обмежити в своєму раціоні оброблені продукти і збільшити споживання продуктів, багатих омега - 3 жирними кислотами DHA, щоб запобігти або уповільнити це прогресування".

Щоб визначити ці ефекти, дослідники створили продукти харчування, що нагадують продукти, упаковані з тривалим терміном зберігання, такі як картопляні чіпси та інші закуски.

Потім вони призначили тримісячних і 24-місячних щурів їх звичайною їжею, обробленою їжею або тієї ж обробленої дієтою з додаванням омега-3 DHA.

Результати показали значне підвищення маркерів запалення у гризунів, які їли тільки перероблену їжу.

У старших щурів на обробленій дієті спостерігалися значні ознаки втрати пам'яті, які не виявлялися у молодих гризунів.

І навпаки, гризуни, яким давали оброблену їжу з додаванням ДГК, були захищені від запальних реакцій і втрати пам'яті.

Команда дійшла висновку, що омега-3 жирні кислоти DHA запобігають втраті пам'яті і майже повністю запобігають запальним ефектам у щурів.

Баррієнтос додав: "Це ті типи дієт, які рекламуються як низькожирові, але з високим ступенем переробки. У них немає клітковини і є рафіновані вуглеводи, які також відомі як вуглеводи низької якості. Людям, які звикли шукати інформацію про харчування, слід звертати увагу на клітковину і якість вуглеводів. Це дослідження дійсно показує, що ці речі важливі".

Гризуни забули про час, проведений в незнайомих місцях, всього за кілька днів, що передбачало пошкодження гіпоталамуса.

Більш того, вони виявилися менш сприйнятливими до сигналів страху, що наводить на думку, що в мигдалині можуть бути аномалії.

Баррієнтос додав: "мигдалеподібне тіло людини залучене в спогади, пов'язані з емоційними подіями, подіями, що викликають страх і тривогу.

"Якщо ця область мозку дисфункціональна, сигнали, що передбачають небезпеку, можуть бути пропущені і можуть призвести до неправильних рішень".

Дослідник підкреслив, що результати не слід інтерпретувати як дозвіл для людей їсти оброблені продукти, поки вони приймають добавку DHA.

Замість цього, пояснив Баррієнтос, зосередження уваги на поліпшенні дієти - найбезпечніший спосіб запобігти втраті пам'яті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти