Високий кров'яний тиск: дивовижний напій, який може знизити показники

25 серпня 2021, 18:00
Флавоноїди-це група рослинних сполук, які, як вважається, корисні для здоров'я.
Тиск
Практично всі фрукти, овочі та зелень містять певну кількість флавоноїдів. / УНІАН

Фактори способу життя, включаючи дієту, є критичними детермінантами високого кров'яного тиску. Відомо, що деякі дієтичні переваги, такі як вживання в їжу продуктів, багатих натрієм, значно підвищують показники крові.

Однак мало що відомо про те, які продукти надають на це захворювання протилежну дію, пише Express.co.uk.

Тепер нове дослідження виявило групу поживних речовин, які підтримують показники артеріального тиску в межах норми. Більш того, ці поживні речовини містяться в червоному вині.

Флавоноїди-це група рослинних сполук, які, як вважається, корисні для здоров'я за рахунок сигнальних шляхів клітин і антиоксидантної дії.

читайте такожВисокий кров'яний тиск: сім ознак того, що ваше кров'яний тиск "зашкалює"

Крім своїх антиоксидантних властивостей, молекули мають протиракові, протизапальні та протиалергічні властивості.

Практично всі фрукти, овочі та зелень містять певну кількість флавоноїдів. Однак, як показує досвід, чим яскравіше продукт, тим багатшим він буде флавоноїдами.

Флавоноїди, присутні у вині, складаються з широкого спектру сполук, які впливають на колір, смак і відчуття вина.

Дослідження, опубліковане в журналі Американської кардіологічної асоціації, спрямоване на оцінку ролі таких флавоноїдів на кров'яний тиск.

Провідний автор дослідження Аедін Кессіді сказав: "мікробіом кишечника відіграє ключову роль у метаболізмі флавоноїдів, посилюючи їх кардіозахисні ефекти. Це дослідження надає докази того, що ефекти зниження артеріального тиску досяжні за допомогою простих змін щоденного раціону".

У дослідження була включена група з 904 дорослих у віці від 25 до 82 років.

Дослідники оцінили споживання їжі учасниками, мікробіом кишечника і артеріальний тиск.

Споживання учасниками продуктів, багатих флавоноїдами, визначалося за допомогою анкет, що деталізують частоту і кількість споживаних 122 продуктів.

Результати показали, що вживання 2,8 склянки червоного вина на тиждень було пов'язано зі зниженням артеріального тиску в середньому на 3,4 мм рт. ст.

Дослідники вважають, що приблизно 15 відсотків цього зниження може бути пов'язано з мікробіомом кишечника.

Крім того, результати показали, що вживання 1,6 порції ягід в день було пов'язано із середнім зниженням рівня систолічного артеріального тиску на 4,1 мм / рт.

Учасники дослідження, які вживали продукти, найбільш багаті на флавоноїди, такі як червоне вино, ягоди, яблука та груші, мали нижчий систолічний тиск і більш різноманітний мікробіом кишечника.

Артеріальний тиск підвищується і знижується в залежності від фаз серцебиття. Найвищий рівень під час систоли.

Систолічний тиск-це коли серце скорочується, змушуючи кров текти по артеріях. І навпаки, коли серце знаходиться в стані спокою між ударами, артеріальний тиск падає до найнижчого значення, яке називається діастолічним тиском.

У типового здорової людини систолічний тиск становить від 90 до 120 мм рт. Ст., а діастолічний-від 60 до 80 мм рт. Ст. в сукупності нормальний артеріальний тиск падає трохи нижче 120/90 мм рт.

Кессіді додав: "наші результати показують, що в майбутніх випробуваннях слід розглядати учасників відповідно до метаболічного профілю, щоб більш точно вивчити роль метаболізму і мікробіома кишечника в регулюванні впливу флавоноїдів на кров'яний тиск.

"Краще розуміння варіабельності метаболізму флавоноїдів може дуже добре пояснити, чому деякі люди отримують більше переваг від продуктів, багатих флавоноїдами, для захисту серцево-судинної системи, ніж інші".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти