З'ясувалося, чим небезпечна сіль та як обмежити її споживання

30 жовтня 2021, 23:03оновлено 30 жовтня 2021, 23:35
Людина потребує солі, але тільки в певній кількості - у тому випадку, якщо зловживати нею, то сіль з друга стає ворогом.
Солі
У чому полягає шкода солі для організму повідала дієтолог / pixabay

Людина потребує солі, але тільки в певній кількості - у тому випадку, якщо зловживати їй, то сіль з друга стає ворогом, повідомила в Instagram дієтолог Світлана Фус.

Яка шкода солі

Зокрема, чіпси, сушена риба, копчені сири, ковбаси, сосиски, солоне печиво і багато інших готових продукти містять багато солі, що може утворювати надлишок в організмі.

Також знайома всім звичка додавати сіль до страв може легко привести до проблем зі здоров'ям. Надлишок кухонної солі навантажує серце, нирки і печінку і затримує воду в тканинах, що призводить до підвищення артеріального тиску.

відео дня

Крім того, сіль сприяє переїданню. Як відомо, саме солона їжа збуджує апетит, тому люди в середньому з'їдають більше солоної їжі, ніж несолоної.

Як відмовитися від солі

  • Найкраще додавати сіль в кінці приготування або вже до готової страви на тарілці;
  • Використовуйте натуральні спеції, це дозволить знизити кількість солі під час приготування їжі;
  • Якщо "перебрали" з солоною їжею, намагайтесь відновити баланс, вживаючи більше овочів і фруктів. Не забувайте про воду.⁣;
  • Якщо ви не можете прорахувати скільки солі ви вживаєте, відсипте 5 г солі в окрему сільничку і подивіться, чи вистачає її вам на день; ⁣ ⁣ ⠀
  • Обирайте продукти зі зниженим вмістом солі або без неї;
  • Не зловживайте готовими придбаними соусами. У них багато не тільки солі, але і цукру.
  • Менше споживайте напівфабрикатів.

Раніше Главред писав про те, що виробники мелених спецій найчастіше використовують різні добавки, щоб здешевити товар, адже справжні спеції коштують досить дорого. Як відзначають фахівці, найчіткіша ознака підроблених спецій - яскравість. Чим яскравіше виглядають спеції, тим більше ймовірності, що там є канцерогени і барвники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти