Виклик сантехніка неминучий: 6 речей, які не можна змивати в унітаз

4 серпня 2022, 04:02
Прості поради збережуть Ваші нерви та гроші.
Унітаз
Унітаз / pixabay.com, скріншот

Для уникнення засмічень і виклику дорогого майстра необхідно ретельно стежити за тим, що ви викидаєте в унітаз. Навіть не підозрюючи того, ви можете зламати свою сантехніку.

Главред зібрав список речей, які категорично не рекомендують відправляти в каналізацію

Паперові рушники

Паперові рушники набагато щільніше туалетного паперу і важче розчиняються у воді. Ризик засмічення збільшиться, якщо ви змиєте багато зім'ятих листків за раз.

відео дня

Крупи

При контакті з водою крупи розбухають, злипаються і утворюють грудку, який твердне і стає схожий на застиглий алебастр. Точно так же поводяться залишки каші. Навіть якщо в унітаз буде регулярно потрапляти по кілька зерняток, з часом утворюється пробка. Тому крупи і каші краще викидати у відро для сміття.

Для усунення засмічення, швидше за все, буде потрібно робити демонтаж унітазу і прочищувати труби. Використовувати хімічні засоби для прочищення труб марно

Волосся з гребінця

Багато дівчат грішать, вичищаючи гребінець. Сплутане волосся поєднаються з рештою бездумно кинутими туди предметами, і тоді засмічення не минути.

Наповнювач туалету домашньої тварини

Кидати в унітаз не можна ніякі види наповнювачів. Його частинки набухають як каші і можуть злипнутися в грудку, який застрягне в трубі.

Залишки масел та олії

Рослинні та тваринні жири не розчиняються у воді. Труби каналізації йдуть в підвалах і під землею, температура там значно нижче кімнатної, і масла осідають на стінках труб в напівзамерзлому стані.

Ця субстанція дуже липка, і вона як би захоплює тверді частинки відходів. Згодом на масло налипає все більше і більше відкладень, просвіт труби звужується - каналізація працює гірше.

Кавова гуща

Як і у випадку з маслом, вода не розчиняє мелену каву, його гуща осідає на стінках труб. Найгірше, коли змивають і кави, і масла - тоді засмічення швидко збільшується в розмірах.

Сантехніки рекомендують іноді заливати в каналізацію будь-який засіб для чищення труб.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти