Яблучні відходи - це не сміття: як з користю застосувати шкірку і серцевину фруктів

17 жовтня 2022, 17:46
27256
Яблучні шкурки і серцевини можна використовувати в багатьох ситуаціях.
Яблуко
Як з користю застосувати шкірку і серцевину від яблук / скріншот

В яблуках найбільше цінують ароматну смачну м'якоть, а шкірку зазвичай зрізають і викидають у відро для сміття. Однак яблучні шкурки мають приємний смак і володіють великою кількістю корисних в побуті властивостей.

Яблучний оцет

Для його приготування можна використовувати навіть серцевину яблук і яблучну шкірку. Змішайте яблучні очищення з цукром і залийте їх водою – так можна легко перетворити їх в партію яблучного оцту, зробленого своїми руками.

Для приготування оцту яблучну шкірку, серцевину і будь-які залишки м'якоті приблизно шести великих яблук покладіть в літрову банку з широкою шийкою, заповнюючи її не більше ніж на 3/4 обсягу. Яблукам потрібен простір, щоб вони могли "розвернутися" і залишатися повністю в воді.

відео дня

Додайте 2 ст. л. цукру і 400-450 мл смачної питної води. Якщо будете готувати більше укусу або менше, завжди дотримуйтесь потрібне співвідношення цукру і води: 1 ст.л. цукру на 200 мл питної води.

Яблука повинні бути повністю занурені у воду. На будь-яких незакритих водою частинах яблук може утворитися цвіль, що зіпсує оцет. Якщо ваші яблучні очищення будуть спливати, поставте зверху невеликий вантаж, наприклад, банку поменше або навіть чарку.

  • Розмішайте яблука, цукор і воду і накрийте кавовим фільтром або паперовим рушником. Закріпіть альтернативну "кришку" скотчем або гумкою.
  • Залиште яблука в теплому темному місці на 2 тижні.
  • Через 2 тижні ви побачите бульбашки на поверхні рідини і почуєте тихе шипіння.
  • Відкиньте шматочки яблук на дрібне сито і процідіть рідину двічі.
  • Перелийте майбутній оцет в банку, повторно накрийте її кавовим фільтром/паперовим рушником і знову закріпіть "кришку" скотчем. Залиште банку на 2-4 тижні при кімнатній температурі.
  • Домашній оцет може помутніти - це нормально. Раз в тиждень пробуйте оцет, поки він вам не сподобається. Ви можете зупинити процес бродіння, замінивши кавовий фільтр кришкою для консервування і прибравши банку в холодильник.

Відходи від яблук очистять алюмінієвий посуд

Яблучна шкірка здатна видаляти забруднення з алюмінієвих поверхонь. Інформація, що міститься в цьому фрукті кислота подібна оцту, вона легко справляється з нагаром і допомагає додати блиск каструлях і сковорідок.

Покрокова інструкція видалення накипу з посуду:

  • зрізати з яблук шкірку;
  • очищення покласти в ємність, яку треба очистити;
  • залити яблучні шкурки водою;
  • поставити на вогонь;
  • довести до кипіння і варити ще пів години;
  • після посуд остудити і протерти губкою з миючим засобом, обполоснути.

Яблучна кислота повністю розчинить нагар, поверхня стане світліше. Шкіркою яблук також протирають зовнішню частину посуду, бо вона має ефект Відбілювання. Даний спосіб підходить і для емальованого посуду.

Яблучні відходи - це не сміття

Питво. Зі шкурок і серцевин варять дивовижні компоти, морси і навіть роблять настоянки. Тому почекайте з викиданням і придивіться до якого-небудь з численних рецептів.

Добриво для квітів. Для домашніх квітів треба залити шкірку яблук теплою водою на 1,5-2 доби, не забуваючи помішувати 2-3 рази за весь період часу. Отриманим розчином поливайте квіти 1-2 рази в тиждень.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти