Як і де сплять дельфіни в морі: відповідь вас вразить

5 листопада 2023, 17:46
3250
Як сплять дельфіни - більше про морське життя цих ссавців читайте у матеріалі Главреду.
Як і де сплять дельфіни в морі: відповідь вас вразить
Чому дельфіни сплять з одним відкритим оком / колаж: Главред, фото: pexels.com

Що роблять дельфіни вночі та що відбувається із організмом ссавців у морі під час сну - Главред зібрав корисні та цікаві факти про життя дельфінів. Науковці пояснили, що дельфіни можуть спати лише двома способами. Ссавець може спати у спокійному стані у двох положеннях - горизонтальному чи вертикальному. Також може бути сон під час повільного руху у зграї.

Як сплять дельфіни в морі

Відомий усім факт, що дельфіни живуть, сплять та дихають під водою. Але, щоб спати повноцінно їм не можна поринати у глибокий сон, адже так вони не зможуть контролювати своє дихання та є ризик втонути. Тож ссавці можуть спати, якщо будуть чергувати півкулі свого мозку. Тобто, поки одна півкуля мозку спить, то інша - працює та підтримує життєдіяльність організму дельфіна. Півкулі мозку чергуються, по дві години, поки дельфіну потрібно виспатись.

Тож варто розуміти, що у сні їх поведінка може відрізнятись. Дельфіни можуть продовжувати спати і плавати повільно, а іноді можуть підійматись на поверхню води, щоб набрати повітря. Тож універсальний організм дельфінів може спокійно спати на мілкому дні моря, або ж під час сну випливати на поверхню.

відео дня

Як дельфіни дихають уві сні

На відміну від риб, дельфіни не мають зябер, тож вони не можуть повноцінно дихати під водою. Щоб набрати повітря дельфінам варто випливти на поверхню моря. Ці ссавці не дихають через рот чи ніздрі, як люди. Їх організм унікальний, адже на голові вони мають спеціальний дихальний отвір, через який можуть відкривати та закривати дихальні шляхи. У сні вони менше дихають, бережуть запаси повітря, адже є загроза задихнутися від нестачі повітря.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти