Як оформити вікно без штор: найкращі ідеї для різних кімнат

3 листопада 2022, 10:27
Главред розбирався, як можна оформити вікно без штор, щоб перетворити його на стильний об'єкт з достатньою кількістю світла.
окна
Як задекорувати вікно без штор та жалюзі / ua.depositphotos.com

Усі звикли облаштовувати своє житло, використовуючи штори. Проте дуже часто буває так, що штори не пропускають достатньо світла в приміщення. Тоді багато господинь починають шукати альтернативи для декорування вікна. Главред розбирався, як можна оформити вікно без штор, щоб перетворити його на стильний об'єкт з достатньою кількістю світла.

Як оформити вікно в спальні без штор

Якщо у вашій спальні є велике вікно з широким підвіконням, то вам дуже пощастило, адже ви можете використати його як диван. Таке нестандартне рішення допоможе зекономити місце у кімнаті.

Створити затишний куточок можна власноруч. Для цього потрібно прибрати усі горщики з квітами на підвіконні, якщо вони там є, та покласти туди невеличкий матрац чи застелити м'який пледик. Також можна покласти на ваше підвіконня кілька подушок. Виглядатиме дуже стильно.

відео дня

На такому диванчику можна буде релаксувати з чашечкою гарячого чаю, споглядаючи на краєвиди за вікном.

Як оформити вікно без штор: найкращі ідеї для різних кімнат
У спальні можна зробити диван із підвіконня / ua.depositphotos.com

Як оформити вікно у вітальні без штор

Якщо краєвид із вашої вітальні не надто вас надихає, не засмучуйтесь! Для цього є ідеальне рішення – вітражні малюнки на склі. Такі вікна додадуть яскравості вашій вітальні, адже сонячне світло гратиме незвичайними фарбами.

витраж
Вітражі виглядають досить вишукано та незвичайно / ua.depositphotos.com

Також досить оригінальним варіантом оформлення вікна у вітальні є його озеленення. Пропонуємо вам створити живу штору із рослин. У цьому вам допоможе метод вертикального озеленення. Для цього потрібно закріпити на стіні, що над вікном, кілька гачків та повісити на них кашпо із в'юнкими рослинами.

Є простіший метод озеленення вашого вікна. Досить стильно виглядатиме, якщо ви поставите на підвіконня кілька однакових рослин, проте різних за розміром. Наприклад, можна поставити одну велику сансев'єрію, а поряд з нею кілька маленьких.

Як оформити вікно без штор: найкращі ідеї для різних кімнат
Декорування вікна за допомогою квітів / ua.depositphotos.com

Як оформити вікно в кухні без штор

Під час оформлення вікна в кухні обов’язково потрібно відмовлятися від штор, адже кіптява від плити постійно осідатиме на них. Тому ідеальним варіантом буде просто встановити скляні полички біля вікна. У такий спосіб ви зекономите місце на своїй кухні та забудете про постійне прання штор. На полички можна поставити різноманітні горщики з квітами, посуд, ємності зі спеціями тощо.

кухня
Декорування вікна в кухні / ua.depositphotos.com

Тепер ви знаєте, як можна стильно оформити вікно без штор. Звичайно ж, всі запропоновані варіанти не обов’язково повинні бути саме такими. Проявіть свою фантазію - і ви неодмінно здивуєте своїх знайомих найкращим варіантом декорування вікна.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти