Як прибрати шерсть із одягу в домашніх умовах: лайфхаки, які полегшать прибирання

30 травня 2023, 17:14
Лайфхаки від шерсті, які полегшать прибирання будинку, меблів та одягу, якщо ваші домашні улюбленці линяють - читайте корисні поради.
Як прибрати шерсть із одягу в домашніх умовах: лайфхаки, які полегшать прибирання
Чим можна зібрати шерсть / колаж: Главред, фото: instagram/chetyreskhvostikom, ua.depositphotos.com

Як зібрати шерсть тварин? Цим питанням задавались всі, у кого є домашні улюбленці. Як би сильно ми не любили наших котів чи собак, але їх шерсть на одязі ніхто не любить. На речах її не так просто позбутись, адже навіть після прання залишається багато шерсті. Главред зібрав корисні поради, які допоможуть позбутись шерсті в будинку та на одязі.

Як прибрати шерсть з одягу при пранні

  1. Просушіть одяг перед пранням. У сушильну машинку покладіть речі, які покриті шерстю та просушіть їх. Достатньо буде 10 хвилин, а потім варто перевірити одяг. Якщо шерсть на одязі ще залишилась, то треба ще хвилин 5 прокрутити у сушильній машинці. Вже коли на одязі не буде шерсті, потрібно очистити фільтр сушки і покласти речі у пралку, як завжди.
  2. Застосуйте трішки білого оцту. Мало хто знає, але оцет може врятувати від багатьох побутових проблем та навіть допоможе вивести шерсть із одягу. Перед пранням потрібно додати близько 120 мл столового оцту (не більше 9%) у відділення для кондиціонера. Кислота, яка міститься в оцті, допоможе відокремити шерсть домашніх улюбленців, які причепились до одягу.
  3. Волога серветка також здатна врятувати речі від шерсті. Вона забирає з одягу на себе не лише шерсть, а й волосся, пух й ворсинки. Варто просто помістити речі у пральну машину й покласти туди вологу серветку - вона збере на себе всі дрібні смітинки, які є на одязі.
  4. Прибрати шерсть з одягу допоможе липкий валик для ворсу. Валик - це дуже корисна річ у господарсві, адже він допоможе прибрати з речей будь-яку шерсть. Перед пранням потрібно ретельно прибрати шерсть з одягу валиком і потім класти в пралку. Цей процес перед пранням не лише позбавить шерсті на одязі, а й не допустить нашарування шерсті на барабані пральної машини.

Як позбутися шерсті в квартирі

  1. Пилосос найперший помічник у боротьбі із шерстю тварин. Він гарно забирає не тільки пил, а й шерсть і волосся. Під час прибирання потрібно зняти насадку і пропилососити трубкою по всіх меблях, килимах та підлозі. Для кращого збирання шерсті тварин підходить насадка-щітка.
  2. Вологе прибирання корисне і дуже потрібне для ретельнішого очищення поверхонь. Волога ганчірка також може краще зібрати шерсть із меблів.
  3. Швабра із гумовим покриттям досить гарно справляється із збиранням шерсті. Коли вона електризується, ніби магніт притягує шерсть та волосся. Крісла та дивани можна очистити від шерсті наступним способом. Потрібно накрити вологою простінню і добряче постукати по дивану, тоді вся шерсть прилипне до простирадла.
  4. Скотчем можна очистити килим від шерсті. Потрібно наклеїти смужку двостороннього скотчу на на щітку для прибирання і плавно рухатись по килиму, щоб ретельно дістати шерсть. Щоправда, скотч часто треба змінювати, адже він швидко втрачає свою робочу властивість.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти