Як привчити кошеня до лотка, якщо він ходить в інше місце: дієві поради

3 вересня 2023, 13:09
381
Як привчити кошеня до лотка - Главред зібрав корисні лайфхаки, як перевчити кошеня ходити в туалет.
Як привчити кошеня до лотка, якщо він ходить в інше місце: дієві поради
Як привчити кошеня до лотка / колаж: Главред, фото: pexels.com, скріншот:
Youtube

Главред зібрав цінні поради, як привчити кошеня до лотка вперше. Швидко перевчити ходити кошеня до лотка важко. Дорослому коту легше звикнути до лотка, за умови, якщо раніше він уже ним користувався. Кошеня навчити ходити у спеціальний лоток займе більше часу і зусиль.

Як зрозуміти, що кошеня хоче в туалет

  • Кошеня починає шкрябати кігтями підлогу, килим та інші предмети побуту, які підходять йому для того, щоб сходити в туалет.
  • Коти перед походом в туалет можуть рознюхувати закутки в будинку. Вони обнюхують предмети, бо шукають місце, куди сходити в туалет.
  • Якщо кіт тупцює лапами на одному місці і нявкає, то це ознака того, що він хоче в туалет.

Спеціалісти рекомендують відносити котів до лотка відразу після приймання їжі. Здебільшого, коти ходять в туалет після 10-15 хвилин після годування.

Як привчити кошеня до лотка за 1 день

Якщо ви взяли кошеня до себе в будинок, то перед тим як привчати кошеня до лотка, потрібно його нагодувати і дати час призвичаїтись до нового дому. Після того, як кошеня поїсть, то можна познайомити його із лотком. Щоб навчити кошеня користуватись туалетним лотком, потрібно його лапкою нашкребти наповнювач, ніби показати, як потрібно робити. Якщо після цього кошеня успішно сходило в туалет, то варто похвалити його. Навіть маленькі кошенята швидко все схоплюють і вчаться ходити на лоток.

відео дня

Який найкращий наповнювач для кошенят

Дуже важливо обрати екологічний наповнювач, щоб він довше був чистим та поглинав неприємні запахи. У лотку завжди повинно бути достатньо наповнювача, щоб коти могли повністю прибрати сліди свого походу в туалет. Найпрактичніший наповнювач для лотка кошенят - це тирса або силікагель.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти