Як швидко почистити картоплю від бруду: хитрощі, які полегшать вам життя

27 червня 2023, 15:09
Як правильно чистити молоду картоплю, щоб швидко і легко - Главред зібрав корисні поради.
Як швидко почистити картоплю від бруду: хитрощі, які полегшать вам життя
Як правильно почистити картоплю / колаж: Главред, фото: pixabay.com, ua.depositphotos.com

Чи потрібно чистити молоду картоплю, чи можливо достатньо її просто добре помити? Приготувати молоду картоплю легко і є безліч рецептів, але от чистити її важче. До того ж на руках можуть залишитися плями, які важко вивести. Главред зібрав корисні поради, як полегшити чищення картоплі.

Як правильно почистити картоплю: швидкі способи

  1. Цікавий лайфхак із поліетиленовим пакетом. У пакет потрібно насипати велику сіль і покласти туди гарно помиту картоплю. Пакет зав'язати та добряче потерти, а потім ще раз промити картоплю під струменем холодної води. Шкірки на картоплі, як і не було.
  2. Найпоширеніший спосіб почистити картоплю - ножем очистити від шкірки. Варто робити це в рукавичках, щоб від молодої картоплі не забруднилась шкіра рук.
  3. Щоб легко і швидко почистити картоплю, потрібно спочатку залити її окропом, а потім різко пересипати в крижану воду. Після такого шкірка сама "злізе".
  4. Металева щітка або губка також допоможуть добре очистити картоплю від шкірки. Потрібно просто потерти картоплю металевою губкою чи щіткою і все. До речі, варто також це робити у рукавичках.
  5. Швидко очистити молоду картоплю від шкірки можна за допомогою металевої сітки. Потрібно покласти картоплю в металеву сітку для яєць і декілька хвилин швидко крутити її під натиском води.

Чим можна відмити руки від молодої картоплі

  • Сода допоможе прибрати плями від картоплі на руках. Потрібно занурити руки у теплу воду та посипати брудні місця содою. Потім обережно треба потерти м'якою щіткою і змити.
  • Сік помідора дієво прибирає плями із шкіри. Щоб вивести плями із рук, варто нанести на 10 хвилин сік помідора і ретельно вимити руки водою. Обов'язково зволожуйте руки кремом після такої процедури.
  • Мало хто знає, але нашатирний спирт гарно видаляє плями не лише з одягу, а й на шкірі. Потрібно натерти брудні плями нашатирним спиртом, пізніше гарно змити. До речі, таким чином можна провести дезинфекцію рук.
  • Розчин "Білизни" стане в пригоді при видаленні плям після молодої картоплі. Все просто: розчиніть небагато відбілювача для білизни в теплій воді та занурте руки в цей розчин. Через кілька хвилин змийте теплою водою. Будьте обережні, якщо у вас на руках є рани, краще не використовувати такий метод.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти