Засяє, як нове: 8 секретів чищення срібла в домашніх умовах

31 жовтня 2022, 21:30
3774
Главред розбирався, як швидко і легко почистити срібло в домашніх умовах та повернути йому попередній блиск, немов з ювелірного магазину.
Украшения
Ілюстративне фото / ua.depositphotos.com

Мабуть, у кожної жінки є хоч одна прикраса зі срібла, адже це не такий дорогий метал порівняно з золотом. Водночас прикраси зі срібла виглядають дуже елегантно і прекрасно доповнюють будь-який образ. Проте недоліком цього металу є те, що він має властивість з часом темніти. Не кожна пані може собі дозволити щомісяця ходити до ювеліра та платити кругленьку суму за очистку своєї улюбленої прикраси. Главред розбирався, як швидко і легко почистити срібло в домашніх умовах та повернути йому попередній блиск, немов з ювелірного магазину.

Як почистити срібло сіллю, содою та фольгою

Цей метод є одним із найдієвіших у боротьбі з тьмяністю вашого срібла. Щоб приготувати суміш для очищення, потрібно взяти невеличку ємність з глибоким дном та застелити її фольгою. Насипте у вашу ємність 1 столову ложку соди та 1 столову ложку солі. Також додайте 2 столові ложки теплої води. Добре перемішайте отриману суміш та занурте в неї ваші прикраси. Залиште срібло у цій суміші на 30 хвилин. Після цього дістаньте ваші прикраси та промийте їх водою. Срібло знову сяє, немов нове.

Зауважте! Якщо на ваших прикрасах є каміння, то краще обрати інший спосіб очищення. Адже сіль та сода добре очищають срібло, проте можуть погано впливати на каміння.

відео дня

Як почистити срібло картопляним пюре

Неймовірно, але факт. Звичайне пюре із картоплі допоможе відчистити ваше срібло. Для цього візьміть сиру картоплину та натріть її на мілкій тертушці. Далі візьміть стару зубну щітку і за допомогою отриманого пюре очищайте ваше срібло. Картопляне пюре очистить навіть найскладніші та найтемніші забруднення. Промийте ваші прикраси у воді, і ви самі в цьому переконаєтесь.

Як почистити срібло перекисом водню та нашатирним спиртом

Це ще один хороший метод, який допоможе вашому сріблу знову сяяти. Спосіб приготування суміші дуже простий: налийте в якусь ємність нашатирний спирт та перекис водню у співвідношенні 1:1. Обережно! Запах у цієї суміші не з найкращих, тому намагайтеся не вдихати випари. Занурте в отриману суміш ваші вироби. Коли побачите, що суміш почала шипіти, не лякайтесь. Це означає, що процес очищення срібла вже пішов. Залиште ваше срібло у цій суміші на кілька хвилин, накривши її зверху кришечкою. Після цього відкрийте ємність та дістаньте звідти срібло. Воно знову виблискує.

Украшения
Ілюстративне фото / ua.depositphotos.com

Як почистити срібло зубною пастою

Зубна паста володіє неймовірними властивостями, які допомагають запросто очистити та відполірувати срібло. Для цього потрібно взяти пасту без домішок та занурити в неї стару зубну щітку. Тепер починайте ретельно чистити ваші прикраси. Якщо суміш загуста, долийте трохи води. Потім прополосніть срібні вироби у воді.

Може статись так, що зубна паста не впоралася з дуже сильним забрудненням. Тоді є радикальний метод – змішайте зубну пасту з нашатирним спиртом. Навіть найтьмяніше срібло знову буде сяяти.

Як почистити срібло губною помадою

Може здатись дивним, але губна помада також добре очищає срібні прикраси. Це пов'язано з тим, що у складі помади є діоксид титану та жири. У поєднанні ці речовини творять просто диво! Діоксид титану очищає від забруднень, а жири полірують до блиску. Тому, якщо у вас вдома є непотрібна стара губна помада, не поспішайте її викидати. Вона ще стане вам у нагоді.

Щоб очистити срібні вироби помадою, треба намазати нею метал, а далі м'яко полірувати серветкою до блиску. Варто відзначити, що цей метод найкраще працює на гладких поверхнях.

Як почистити срібло банановою шкіркою

Не поспішайте викидати шкірку з банана після того, як поласували ним. Бананова шкірка також допоможе вам з легкістю очистити тьмяне срібло. Для цього подрібніть шкірку у блендері, а потім цією масою починайте чистити ваше срібло. У цьому нам знову допоможе стара зубна щітка. Після цього промийте прикраси у воді та відполіруйте їх м'якою тканиною.

Як почистити срібло яєчним жовтком

Хто б міг подумати, але яєчний жовток також добре вправляється в очищенні срібла. Щоб ваші прикраси знову засяяли, потрібно відділити жовток від білка, взяти серветку та вмочити її в жовток. Далі починайте протирати цією серветкою срібні прикраси. Після цього дочекайтеся поки жовток трохи підсохне на поверхні металу, а потім промийте ваше срібло водою. І ваші прикраси знову сяють, немов з ювелірного магазину.

Як уберегти срібло від потемніння

Щоб ваші срібні прикраси якнайдовше радували вас своїм блиском, потрібно слідувати кільком простим правилам. Насамперед срібло треба зберігати в сухому місці. Найкращим варіантом буде скринька, яка всередині оббита м'якою тканиною. Також варто знімати срібні прикраси перед кожним контактом з водою. Крім того, вироби зі срібла не мають контактувати з кремами, лосьйонами та парфумами.

Це і все. Доглядайте за своїми срібними прикрасами і кожен ваш образ буде просто неперевершеним!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти