Як вінчання впливає на шлюб: що необхідно знати про таїнство

7 жовтня 2023, 17:13
Чи можна розлучитися, якщо було вінчання - священник розповів про важливість таїнства та його наслідки.
Як вінчання впливає на шлюб: що необхідно знати про таїнство
Що дає вінчаний шлюб - священник розкрив деталі/ колаж: Главред, фото: pixabay.com, ua.depositphotos.com

Що дає вінчаний шлюб для сімейної пари - священник Августин розповів про таїнство вінчання. Отець розповів про те, що вінчання - це важлива частина подружнього життя. Таїнство - це благословення чоловіка та дружини на щасливе спільне життя.

На Youtube-каналі отець Августин розповів про вінчання, розвінчання та важливість шлюбу у житті кожної людини. Він наголосив, коли чоловік та жінка вступають у шлюб перед Богом, то назавжди обіцяють одне одному любов, вірність та чесність.

Що не можна робити чоловікові та дружині після вінчання

  • Вважається, що після вінчання не можна знімати обручки, адже це символ того, що подружжя пов'язане однією долею на все життя. Поганий знак, якщо чоловік або дружина знімає обручку відразу після церемонії.
  • Нареченій потрібно бути уважній та намагатись не наступати на поділ сукні самі та гостям. Варто бути обережно, щоб наречена не стала на тканину і тим більше не впала. Це поганий знак.
  • В народі вважають, що під час вінчальної церемонії не можна дивитись у вічі один одного. Дивитися потрібно лише на священика або гостей. Через погляди один одному, вважають, що можуть виникнути зради в родині.

Священники не рекомендують нареченим, які щойно повінчались, влаштовувати великі вечірки. При цьому тихі та сімейні посиденьки та банкети можуть бути.

відео дня

Чи можна розлучитися якщо було вінчання

Церква вважає лише єдину можливу підставу для розлучення - священники називають це перелюбством, яке в будь-який спосіб оскверняє шлюб й порушує зв’язок подружньої вірності.

Священники, у разі конфліктів між чоловіком і жінкою, намагаються в будь-який церковний спосіб зберегти шлюб та запобігати розлученню. Водночас церква не визнає "розвінчання", як таку процедуру.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти