Як змусити інтер'єр виглядати стильно і дорого: 10 простих хитрощів на замітку господарям

30 листопада 2022, 09:15оновлено 1 грудня 2022, 06:47
Главред зібрав прості дизайнерські прийоми, які допоможуть зробити інтер'єр красивим та розкішним.
Интерьер
Як змусити інтер'єр виглядати дорого / ua.depositphotos.com

Красивий інтер'єр завжди підвищує статус господарів будинку. Однак існує думка, що створити стильну обстановку в домі можна лише за великі кошти. Хочемо запевнити вас, що таке твердження є хибним. Для того, щоб змусити інтер'єр виглядати дорого, не потрібно витрачати усі свої заощадження. Варто лише знати декілька секретів і дім з простеньким ремонтом перетвориться у стильний дизайнерський об'єкт. Главред зібрав для вас прості прийоми, які допоможуть зробити інтер'єр дому розкішним та солідним.

Обирайте нейтральні кольори для інтер'єру

Чи помічали ви, що більшість дорогих та стильних інтер'єрів виконані у нейтральних тонах? Тому варто наслідувати цей приклад і також задуматися про зміну колірної гами. Почніть з класики: обирайте між білим, бежевим, сірим чи коричневим відтінками. Такі кольори задають чудовий фон для будь-яких меблів. Крім того, в такий інтер'єр можна додати якісь яскраві деталі, адже на нейтральному тлі вони будуть виглядати більш вишукано.

Потурбуйтеся про гарне освітлення

Самотня люстра, яка висить на стелі, одразу ж показує дешевизну інтер'єру. Саме тому імідж інтер'єру багато в чому залежить від правильно підібраного освітлення. Постарайтеся рівномірно освітлити дім за допомогою бра, абажурів та різноманітних підсвіток. Хороше освітлення може стати акцентом, який привертає увагу, а також допомагає зробити дім більш презентабельним.

відео дня

Використовуйте великі дзеркала

Створити розкішний інтер'єр, а також візуально розширити простір допоможуть великі дзеркала. Крім того, ці чарівні предмети нададуть вашому дому деякої індивідуальності, а також прикриють усі недоліки, які є в приміщеннях. Варто зауважити, що елегантним приміщення роблять не лише дзеркала, а й дзеркальні поверхні. Тому можете поставити у вітальні скляний столик і інтер'єр заграє зовсім іншими барвами.

Элегантный интерьер с зеркалом
Елегантний інтер'єр з дзеркалом / ua.depositphotos.com

Сховайте усі дрібниці

Подбайте про те, щоб пилосмок, а також усі пульти та ключі лежали якнайдалі від людських очей. Якщо у цих предметів немає постійного місця зберігання, то вони будуть захаращувати собою будинок. У зв'язку з цим загальна обстановка буде зіпсована та максимально здешевлена.

Замініть диванні подушки

Розкладені на м'яких меблях декоративні подушки додають кімнаті певний шарм, але якщо вони підібрані неправильно, то можуть робити загальний інтер'єр доволі простим та широкодоступним. Увесь секрет полягає в тому, що подушки мають бути виготовлені з якісного матеріалу, а також мати великий розмір. Слідкуйте за тим, щоб подушки були м'якими та зручними, а також підходили до загального інтер'єру кімнати. Крім того, за подушками потрібно регулярно доглядати: чистити та видаляти катишки з чохлів.

Опустіть штори аж до підлоги

Додати елітного вигляду вашому дому допоможе доволі просте рішення: опустіть штори аж до підлоги. Такий крок дозволить створити візуальний ефект високих стель. Також при виборі текстилю слід звертати увагу на якість матеріалу. Щоб в будинку було відчуття багатства та тепла, потрібно віддати перевагу шовковим тканинам нейтральних кольорів.

Як змусити інтер'єр виглядати стильно і дорого: 10 простих хитрощів на замітку господарям
Опущені штори роблять інтер'єр більш дороговартісним / ua.depositphotos.com

Сховайте телевізор

Великий чорний телевізор, який висить на стіні, псує загальний вигляд кімнати. Якщо ви не можете його сховати за картиною чи полицями, то прикрасьте стіну, на якій він висить, різноманітними постерами. У такий спосіб стіна перетвориться на невеличку галерею і телевізор не буде виглядати на ній таким чужорідним.

Доповніть інтер'єр кімнатними рослинами

Кімнатні рослини можуть чудово освіжити інтер'єр, а також створити яскраві акценти. Ми підібрали для вас топ-3 кімнатні рослини, які прекрасно доповнять будь-який інтер'єр.

  • Сансев'єрія. Високорослі форми цієї рослини гарно виглядають в інтер'єрі як спальні, так і вітальні. Крім того, ця кімнатна рослина чудово очищає повітря, а також додає інтер'єру дорожчого вигляду.
  • Флораріум. Ці міні-сади в скляних колбах є доволі оригінальним варіантом для декору будинку. Крім того, флораріум дає можливість створити мініатюру тропічного лісу прямо вдома.
  • Бонсай. Ця невеличка рослина у вигляді карликового дерева чудового підходить для мінімалістичного дизайну будинку. За допомогою бонсаю інтер'єр буде виглядати дуже витонченим та дороговартісним.
Бонсай прекрасно дополняет интерьер
Бонсай прекрасно доповнює інтер'єр / ua.depositphotos.com

Слідкуйте за чистотою в домі

Найдешевший спосіб змусити інтер'єр виглядати дорого - підтримувати чистоту в домі. Погодьтеся, що відбитки пальців на глянцевих поверхнях чи товстий шар пилу на меблях одразу ж псу'є та здешевлює навіть дороговартісний інтер'єр. Пам'ятайте, що інтер'єр виглядатиме дорого лише тоді, коли усі речі будуть лежати на своїх місцях, а будинок не буде захаращений всіляким непотребом.

Наповніть дім приємними ароматами

Зробіть так, щоб ваш дім приємно пахнув - це ще один хороший спосіб підвищити статус інтер'єру. Оберіть свій аромат та наповніть ним аромадифузор. Зауважимо, що для передпокою найкраще підходять хвойні аромати, для вітальні - цитрусові, а також нотки ванілі, троянди чи кориці. Для спальні найкращим варіантом буде ромашка, троянда, кедр, бергамот чи жасмин. Для кухні підійде аромат м'яти, меліси, базиліку чи майорану.

Як змусити інтер'єр виглядати стильно і дорого: 10 простих хитрощів на замітку господарям
Аромадифузор допоможе наповнити ваш дім приємними ароматами / ua.depositphotos.com

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти