Як зрозуміти, що чоловік вас використовує: 6 реальних ознак, які допоможуть це розпізнати

2 вересня 2022, 15:52оновлено 2 жовтня 2022, 15:52
Найчастіше чоловіки використовують жінок не лише у фінансовому плані, а й у психологічному. Вони намагаються приборкати кохану власним тиском на неї.
Як зрозуміти, що чоловік вас використовує: 6 реальних ознак, які допоможуть це розпізнати
Як зрозуміти, що чоловік вас використовує / ua.depositphotos.com

Часто у суспільстві існує думка про те, що лише жінки можуть користуватися чоловіками. Вони нібито витягують з них гроші, вимагають дорогі подарунки, керують ними та хочуть, щоб чоловіки виконували їхні забаганки. Звичайно, такі жінки дійсно існують, але не слід забувати про чоловіків, які починають стосунки з дівчиною, яку насправді просто використовують.

При цьому необов'язково жінка повинна мати багато грошей та утримувати коханого. Використання може полягати і в духовному плані, в енергії дівчини, в її сексуальності чи просто піклуванні.

Психологи кажуть, що у таких стосунках немає нічого здорового, адже чоловік може "давити" жінку, намагаючись занизити її самооцінку та утримувати біля себе завдяки її думкам про те, що вона нікому крім нього не буде потрібна або у всіх сварках винна воно. У такому випадку важливо зрозуміти, що жінка не винна і що проблема не криється у ній, просто вона зустріла такого чоловіка, який використовує її внутрішній та фінансовий ресурс.

відео дня

Главред дізнався, що саме вказує на те, що чоловік просто використовує жінку.

Егоїст, який думає лише про себе

Такі чоловіки справжні маніпулятори. Він буде говорити лише про себе, свої проблеми, вдачі чи невдачі. При цьому він буде забувати банально спитати про те, як справи у його коханої. Жінка може відчувати себе непотрібною, а у момент, коли скаже йому про це, може почути у відповідь, що вона його не підтримує. Він буде ставитись до жінки так, наче її проблеми стосуються лише її, а його проблеми - обох. Він буде плювати на ваші почуття та включатиме "ображену жертву", якій не дали те, що він хотів.

Як зрозуміти, що чоловік вас використовує: 6 реальних ознак, які допоможуть це розпізнати
Як зрозуміти, що чоловік вас використовує / ua.depositphotos.com

"Подивись на себе, ти нікому не потрібна"

Чоловіки, які користуються жінками, будуть ображати представниць слабкої статі. Звісно вони робитимуть це не одразу. Спершу вони підпускають "кохану" до себе, роблять вигляд, ніби відкрили для неї душу та серце і вони єдина, кому це вдалося зробити. А згодом, коли вони розуміють, що жінка закохалася і пробачить другій половинці все, починають жорстко віддалятися. Вони можуть розривати стосунки, звинувачуючи у всьому кохану, а потім приходити з казками про те, яка вона ідеальна і як сильно він її любить.

Звісно жінка буде рада таке почути і пробачить йому, але згодом ситуація повторюватиметься і все ставатиме гірше. Згодом чоловік може почати кидатися фразами: "Як тебе щось не влаштовує, то йди і шукай собі нового". Але в цей момент жінка може бути вже на гачку і боятиметься від нього піти, бо подумає, що без нього вона ніхто. Це може відбуватися раз за разом, поки хтось нарешті не вирішить розірвати стосунки назавжди.

Годує обіцянками, в яких не впевнений

Чоловіки, які знайшли у жінці власну вигоду не зможуть прямо сказати, що вони хочуть побудувати з нею сім'ю. А навіть якщо і скажуть, то на ділі вчинків ви можете так і не побачити. Такі чоловіки можуть знайти мільярд причин, чому вони не виконали ту чи іншу обіцянку, але вони не назвуть жодного дійсно вагомого аргументу.

"Ти належиш тільки мені"

Насправді такі чоловіки мають занижену самооцінку, тому намагаються задавити свою кохану. Вони бояться, що їх справжню натуру зможуть розсекретити. А хто може це зробити? Звісно ваші друзі та рідні, які будуть бачити погане ставлення та розуміти, що ви не заслуговуєте такого відношення. Він буде боятися, що з вас знімуть рожеві окуляри, тому намагатиметься відсторонити вас від інших.

Звісно забороняти спілкуватися з кимось - крайня стадія. Але він спробує відбити у вас бажання фразами про те, що ваші рідні чи друзі погані, вони вас не цінять і так далі. Все може дійти до того, що він почне сам їх хейтити, а це буде ставити вас у незручне становище, від якого ви захочете захистити своїх близьких і зменшити час спілкування з ними.

Як зрозуміти, що чоловік вас використовує: 6 реальних ознак, які допоможуть це розпізнати
Як зрозуміти, що чоловік вас використовує / ua.depositphotos.com

Живе лише власним життям

Цей чоловік не буде звертати увагу на ваші потреби та ваші бажання. Він буде робити лише те, що цікаво йому. Він може днями сидіти з друзями чи грати в комп'ютерні ігри, прикриваючись фразою: "Я так відпочиваю від роботи". А коли ви будете просити піти з вами на прогулянку, в кафе чи просто за покупками, то почуєте від нього "я не хочу", "я втомився", "чому я маю скрізь ходити з тобою", "ти що не можеш сама це зробити". Він не матиме часу на вас та ваші прохання, але побіжить до друзів після першого дзвінка, навіть якщо він не дуже добре себе почуває.

Ситуація значно гірша, якщо у таких стосунках ще є мала дитина, бо тоді на жінку навалюється все: виховання та піклування про дитину, хатні справи, приготування їжі, ходіння по магазинах та чоловік вдома, який її знецінює.

Роками шукає роботу

Ну і вишенькою на торті є фінансова складова. Такий чоловік може постійно або достатньо часто перебувати у пошуках роботи. Він буде невдоволений умовами праці, колективом, керівництвом, його буде дратувати все і він захоче чогось нового. Раз за разом історія може повторюватись, а між ними можуть додаватися ще й тривалі "відпочинки". Такого чоловіка може дратувати, коли ви будете просити його якось пришвидшити процес пошуку, адже будете бачити, що він навіть не старається. При цьому він буде жити за ваш рахунок і ще й злитиметься, якщо ви не будете хотіти давати гроші на якісь його забаганки.

Важливо! Психологи радять не боятися обирати себе та не боятися йти зі стосунків, які приносять вам біль, розчарування та ображають вас. Чим довше людина живе в умовах, які викликають її емоційне вигорання або є досить нервовими, тим сильніше її внутрішній стан буде змінюватись. У таких відносинах жінка може перетворитись на "їжака", який буде вибухати від найменшого приводу. Все через те, що постійна психологічна напруга робить психіку нестабільною.

Раніше Главред пропонував пройти тест за картинкою, який розповість про характер та про те, які риси у вас домінують.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти