Японці не їдять молочні продукти і живуть найдовше: в чому секрет

20 березня 2023, 11:31
Хоча для нас це може здатися дивним, але японці успішно живуть без молочних продуктів
Японія, молоко
Чому японці не їдять молочні продукти / pixabay.com

Японія є однією з небагатьох країн, де молочні продукти не є частиною щоденного раціону харчування.

Хоча для нас це може здатися дивним, але японці успішно живуть без молочних продуктів і займають перше місце в світі за тривалістю життя.

Чому в Японії не їдять молочних продуктів?

Молоко та молочні продукти не були традиційною частиною японської кухні. Одна з причин - це кліматичні умови, які не дозволяють розвитку скотарства і виробництва молока.

відео дня

Чому азіати не можуть пити молоко?

Ще в 1981 році вчені виявили, що майже 90% азіатів не можуть засвоювати лактозу - цукор у молоці. Це пов'язано з тим, що їх тіла не виробляють достатньо лактази - ферменту, який потрібен для розщеплення лактози. Через це азіати відчувають дискомфорт у шлунку та інші проблеми при вживанні молочних продуктів.

Що замість "молочки"?

Замість молочних продуктів японці вживають безліч інших продуктів, таких як соєві боби, макарони з рису, риба, морепродукти, зелений чай та інші. Ці продукти багаті білками, вітамінами і мінералами, які необхідні для здоров'я.

Тому японці і живуть найдовше в світі. Японська дієта містить мало жирів і цукру, але багата овочами, фруктами, рибою і морепродуктами, що дозволяє задовольняти потреби організму у важливих поживних речовинах і мінімізувати ризик виникнення серцево-судинних захворювань, діабету та інших хронічних захворювань.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти