Навіщо кидати шпильку в окріп: що означає дуже древня прикмета

6 червня 2023, 21:14оновлено 8 червня 2023, 09:38
6836
Наші предки використовували шпильки, щоб захистити себе і своїх рідних від злих помислів інших людей. Для цього навіть існував спеціальний ритуал.
Булавка, кипяток
Навіщо кидати шпильку в окріп/ ua.depositphotos.com

Шпильки – дуже зручна річ для використання у побуті. Вони були винайдені у сиву давнину і ще й до сьогодні не втратили своєї популярності та актуальності. Але з плином часу такий корисний предмет набув додаткового значення – наші предки вірили, що шпильки можуть бути потужним оберегом від злих думок і поглядів.

Тому не дивуйтеся, для чого прикріплюють шпильку на одяг. Вважається, що таким чином її можна використовувати для того, щоб захистити себе і рідних людей від пристріту. При цьому шпильку здавна застосовують з такою ціллю у багатьох віруваннях і традиціях.

Але крім закріплення цього предмета на одяг є ще один спосіб його використання, який може здивувати. Для цього знадобиться окріп, у який потрібно буде кинути шпильку. У вас одразу може виникнути запитання: "Навіщо кидати шпильку в окріп?". Давайте розберемося у суті цього ритуалу.

відео дня

Вважається, що таким чином можна боротися з поганими намірами різних людей. Такий ритуал можна проводити, якщо ви відчуваєте, що стали жертвою чиїхось поганих думок і поглядів.

Як проводити цей ритуал? Для того, щоб захиститися від пристріту, потрібно ввечері за годину до сну і бажано на самоті виконати наступні дії. Взяти нову шпильку будь-якого розміру, яка ще не була у використанні. Далі закип’ятіть воду, візьміть склянку і налийте у неї окропу майже по вінця. Після цього розкрийте шпильку і киньте її в окріп.

Далі потрібно пошепки сказати такі слова: "Як водиця гаряча холодною стане, так і злість ворожа від мене відстане. Істинно".

Коли скажете ці слова, поставте склянку зі шпилькою на підвіконня і залиште там до ранку, а самі спокійно йдіть спати. Вранці уже холодну воду потрібно буде вилити на землю на вулиці, попередньо витягнувши з неї шпильку. При цьому потрібно проговорювати пошепки такі слова: "Як гаряча водиця холодною стала, так і злість ворожа від мене відстала. Істинно".

Але важливо вилити воду саме на вулицю, а не в раковину чи унітаз. Ця вода повинна покинути ваше житло і піти в землю. Також нею не можна поливати кімнатні рослини.

А шпильку, яка брала участь у ритуалі, надалі потрібно носити з собою, як оберіг. Можна її заколоти на одяг, а можна і просто покласти у якусь кишеньку.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти