Навіщо кидають взуття на дроти: мітки бандитів або лайфхак для крадіжки

4 березня 2023, 14:52
У багатьох містах України на вуличних дротах можна побачити як висять кросівки. Про що говорить це явище - читайте далі.
Навіщо кидають взуття на дроти
Навіщо кидають взуття на дроти / pexels.com

Про взуття на дротах до цього дня ходить багато легенд. До сих пір причини його появи в повітрі досконально невідомі. Однак поговоримо про декілька варіантів.

Навіщо кидають взуття на дроти - почнемо з історії

У такого явища як взуття пов'язане шнурками на проводах є назва - "шуфіті". Пішло воно від зв'язку двох англійських слів "взуття" і "графіті". По суті, термін вказує на "взуттєве графіті".

Спочатку, американські військові, які відзначали закінчення терміну служби в емоціях радості і за традицією підкидали в небо все, що потрапляло під руку. Вважається, що саме тоді, коли перша пара зачепилася за дроти - і з'явилася ця традиція.

відео дня

Що означає коли кросівки висять на дротах - кілька теорій

У традиції взуття на дротах є не одне можливе значення. Деякі говорять про те, що взуття на дроти закидають студенти після закінчення навчання. Інші стверджують, що на проводах виявляється взуття першокурсників. Також є теорії про те, що кросівки в повітря кидає спортивна команда, яка програла в грі.

Що означають кросівки на дротах в Україні - можливі причини

Так як достовірні причини появи взуття на лініях електропередачі невідомі, передбачається кілька варіантів цього явища в Україні. Один з них - пам'ять про загиблого, який пішов з життя на цьому місці. Також деякі стверджують, що таким чином деякі "банди" позначають свою територію. Однією з найбільш поширених причин вважається лайфхак для крадіжки. Відомо, що кросівки на дротах можуть спричинити за собою замикання, після чого диспетчери обмежують напругу на проводах, а недоброзичливці в цей момент знімають дроти. У разі, якщо замикання не відбувається - кросівки залишаються висіти далі.

Є й інша версія, менш екзотична, але правдоподібна - хуліганство. Любителі повеселитися можуть бажати з'єднати дроти, щоб через замикання стався раптовий феєрверк.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти