Навіщо пляшка в бачку в унітазі: ви здивуєтеся, коли дізнаєтеся цей лайфхак

16 вересня 2022, 08:30
Як покласти пляшку в бачок унітазу - покрокова інструкція простого лейфхака.
бачок
Пляшка в бачок унітазу: неймовірний лайфхак, як економити на зливі води / Pixabay / thebeautifula

Питання економії води є актуальним практично у всіх домогосподарствах. Кожен господар не проти розумного використання ресурсів. А вже якщо вдасться заощадити при оплаті комуналки, тоді це стає справжньою підмогою для сімейного бюджету.

Однак не завжди приємно і безболісно відмовлятися від звичних обсягів послуг. Тим більше, на воді економить часто буває не дуже приємно.

Проте існує простий і доступний всім спосіб економії на обсягах води, яка використовується для повсякденних потреб. При цьому економія пройде практично непомітно безболісно.

Лайфхак простий і відомий багатьом ще з незапам'ятних часів. Він полягає в тому, щоб помістити ємність з рідиною або об'ємний предмет в бачок унітазу.

Як це працює: тут включається елементарний закон фізики - тіло, поміщене в воду, витісняє рівно такий обсяг води, як і воно саме. Тобто, помістивши один раз в бачок унітазу ємність на 0,5 – 0,7 літрів (наприклад, пластикову пляшку, заповнену водою), або цеглу, кожен раз при зливі води з бачка ви економите певний обсяг води, яка не набирається в бачок, що витісняється поміщеним в нього предметом.

Чим хороший цей спосіб - він доступний практично кожній родині, що користується елементарними сантехнічними приладами. При цьому лайфхак просто копійчаний і не вимагає особливих витрат, адже пластикові пляшки ми викидаємо практично щодня.

Як покласти пляшку в бачок унітазу

Відкрийте кришку бачка унітазу. Зазвичай вона закріплюється фіксатором, встановленим на кнопці зливу. Дійте акуратно, адже сантехніка в переважній більшості виготовлена з сантехнічного фаянсу і є крихкою. Їй категорично протипоказані удари об тверді предмети.

Після цього помістіть в бачок ємність з водою або об'ємний предмет. Намагайтеся не вдарити стінки і дно бачка. Після цього акуратно поставте кришку бачка на місце і зафіксуйте її. Процедура завершена - тепер наприкінці місяця ви зможете підрахувати зекономлений обсяг води, а відповідно і грошей.

Відзначимо, що існують і інші способи економії води при користуванні бачком унітазу. Деякі використовують підігнутий клапан або зафіксовану гвинтом пластикову арматуру. Звернемо увагу на те, що ці способи вимагають певних навичок роботи з сантехнікою. Крім того, нерідко віддається перевага новим "економічним" моделям сантехніки з декількома режимами зливу, які здатні скорочувати подачу струменя до 4 разів.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти