Навіщо дачники палять лавровий лист в теплиці: багато хто не здогадується про цей унікальний секрет

23 лютого 2023, 16:53
Не усі знають, чим корисний дим від лаврового листа. Ця пряність має багато корисних властивостей.
Теплица, лавровый лист
Лавровий лист допоможе дачникам захистити врожай/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Хоч переважна більшість людей звикла використовувати лавровий лист тільки в кулінарії, насправді він буде корисним не лише на кухні. У звичній для нас пряності ховається набагато більше корисних властивостей, ніж відомо більшості з нас. Зокрема, можна палити лавровий лист вдома, якщо потрібно заспокоїти нерви або притупити біль.

Таким способом можна боротися зі стресом, знімати напруження і навіть кинути виклик безсонню, звісно за умови, що ви будете правильно палити лавровий лист вдома.

Причина такого корисного впливу цього продукту у тому, що в пряності міститься речовина цинеол. Крім цього, у лавровому листі є власні ефірні олії, які під час згорання листочків потрапляють в повітря і допомагають людині розслабитися та очищають дихальні шляхи.

відео дня

Але дачники теж взяли на озброєння використання лаврового листа. Багатьох могло здивувати, навіщо палити лавровий лист у теплиці, коли вони ставали свідками такого незвичайного застосування кухонних прянощів у своїх знайомих чи сусідів. Проте не спішіть дивуватися, адже все має своє логічне пояснення.

Лавровий лист палять у теплиці як для оздоровлення повітря, так і для боротьби зі шкідниками. Справа у тому, що ефірні олії, які корисні для людини, відлякують хвороботворні мікроорганізми та різних шкідників, які можуть знищити урожай.

Щоб захистити свій урожай від непроханих гостей, потрібно правильно запалити лаврове листя та обробити теплицю димом. Для цього потрібно принести з мангала або вогнища вугілля, яке тліє, і для безпеки розмістити його у залізній ємності. Саму ємність потрібно поставити у такому місці, щоб у разі виникнення вогню він не поширився за межі залізної посудини і не нашкодив вашій теплиці. Запам’ятайте, що безпека – це головне!

На вугілля потрібно покласти кілька лаврових листочків, а потім додавати ще, коли попередні догорять. Варто стежити за тим, щоб листочки не горіли, а тліли і виділяли дим.

Лаврове листя повинно "обкурити" димом всю теплицю. На це може знадобитися від 6 до 12 годин залежно від розмірів теплиці. Але цей час можна регулювати – можете зупинитися раніше, якщо вважатимете, що приміщення уже достатньо оброблене. Весь час, поки лавровий лист тлітиме, варто навідуватися у теплицю і дивитися за дотриманням безпеки.

Більшість шкідників не витримають такої обробки. Особливо диму від лаврового листа боїться павутинний кліщ. До речі, лаврового листа бояться також таргани.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти