Навіщо роблять отвір в боці корови і засовують туди руки

16 травня 2023, 13:08
6807
Отвір у корові, так званий свищ, дуже допомагає тваринам.
Навіщо роблять отвір в корові
Навіщо роблять отвір в корові / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Багато хто міг бачити в мережі фото або відео, на якому зображена корова з діркою в боці. Такий, на перший погляд, дикий вчинок повністю виправданий і навіть корисний для тварини.

Швидкий доступ до шлунку

Отвір у корові, так званий свищ, є частиною дослідницьких робіт, спрямованих на вивчення рубцевого травлення жуйних тварин. Через цей отвір дослідники мають доступ до рубця, де вони можуть спостерігати і аналізувати процеси перетравлення корму, ферментації і виділення газів. Це дозволяє поглибити наше розуміння організації травної системи та оптимізувати годування тварин.

Оптимізація раціону і харчування

Фістули також використовуються для оцінки ефективності різних кормів і раціонів. Дослідники можуть вводити різні типи кормів у рубець через отвір і аналізувати їх вплив на процеси травлення та продуктивність тварин.

відео дня

Це допомагає оптимізувати раціон харчування і вибирати найбільш ефективні кормові комбінації для поліпшення здоров'я і продуктивності худоби.

Розробка нових методів лікування та запобігання захворюванням

Отвір у корові також може бути використаний у медичних дослідженнях для розробки нових методів лікування та профілактики захворювань у тварин.

Через свищ дослідники можуть вводити препарати, спостерігати та контролювати їх вплив на травну систему. Це допомагає розробити ефективні стратегії лікування, профілактики та поліпшення здоров'я тварин.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти