Навіщо додавати картоплю у фарш для котлет: геніальна хитрість досвідчених господинь

2 червня 2023, 03:40
Один лише інгредієнт, про який ми часто забуваємо, зможе виконати одразу дві корисні функції. Усі, хто куштуватиме ваші котлети, не зможуть від них відірватися.
Картошка, котлеты
Навіщо додавати картоплю у фарш для котлет/ колаж: Главред, фото: Instagram aloha_bird, tatiana_kucherkova

Кожна господиня мріє, щоб її котлети виходили надзвичайно смачними, а гості змітали їх зі стола "зі швидкістю світла". Але така популярна ситна страва вимагає особливого підходу до її приготування, і якщо щось зробити неправильно, то на овації захоплених гостей можна і не розраховувати. Щоб котлети зібрали найбільше компліментів, до них варто додати один секретний інгредієнт – картоплю.

Багатьох здивує, навіщо натирати картоплю у фарш для котлет. Справа у тому, що таким чином можна дуже сильно покращити смакові якості страви. А крохмаль, який міститься в цьому овочі, зробить так, що котлети не будуть розвалюватися під час смаження. Варто використовувати сиру картоплю. Перед тим, як додати цей інгредієнт у фарш, його потрібно дрібно натерти.

Але ще однією перевагою, яку дає картопля у фарші, є чудова форма готової страви. Але для того, щоб котлети добре тримали форму, потрібно додавати уже не сирий, а варений овоч. Достатньо буде взяти дві картоплини середнього розміру.

Якщо правильно вгадати з пропорціями, то можна навіть обійтися без додавання яйця – картопля сама впорається із завданням тримати фарш "у формі", і котлети не будуть розвалюватися.

Що краще додати в котлети – хліб чи картоплю?

Не варто розриватися між цими двома інгредієнтами, адже їх можна додавати разом. Просто кожен з них матиме свою "зону відповідальності". Якщо покласти у фарш натерту сиру картоплю, готова страва вийде соковитою і просто буде танути у роті. А хліб виконає іншу роль роль – він зробить котлети пишними і гарними.

Коли будете готувати фарш, варто спершу покласти у нього хліб, а вже потім – картоплю. Але важливим є також процес підготовки обох інгредієнтів до додавання у фарш. Так, хліб краще обирати білий і вимочити його у молоці. Картоплю очистити від шкірки, добре помити і натерти на дрібній тертці.

Дивіться відео з оригінальним рецептом, як приготувати котлети без м'яса:

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти