Навіщо додавати соду при варінні картоплі: простий секрет, який зробить страву божественно смачною

7 березня 2023, 14:59
Такий незвичний інгредієнт допоможе вам приготувати ідеальну страву.
Картошка, кастрюля, сода
Соду можна додавати під час приготування картоплі/ ua.depositphotos.com

Картопля – один із найпопулярніших продуктів. З неї можна приготувати безліч страв – від пюре і супів до пирогів, салатів, вареників тощо. Проте не завжди під час приготування картопля зберігає саме таку консистенцію і форму, як нам потрібно. Іноді це залежить від неправильно підібраного сорту, іноді – від неправильного приготування.

Багато хто не знає, навіщо додавати соду при варінні картоплі. Насправді така хитринка допоможе приготувати дуже смачну страву з цього продукту в духовці після попереднього відварювання.

Найкраща запечена картопля вийде саме з використанням соди. Цей інгредієнт зробить страву м’якою і водночас хрусткою.

відео дня

Перед запіканням картоплю потрібно відварити. Саме на цьому етапі приготування варто додати соду. Її кількість розраховуємо згідно з пропорцією 0,5 чайної ложки соди на 1-1,5 кг почищеної картоплі. Цей незвичний інгредієнт "витягне" з продукту крохмаль, що допоможе у подальшому добитися ідеальної хрусткої кірочки і гарного золотисто-коричневого відтінку при запіканні. Солимо картоплю за смаком.

Коли картопля під час варіння стане м’якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім дрібно нарізати розмарин і часник та обсмажити їх на сковороді, додавши оливкову олію, до трішки золотистого кольору.

Деко потрібно застелити пергаментним папером і викласти на нього картоплю, зверху полити олією, на якій смажилися спеції.

Після цього картоплю запікати в духовці за температури 180 градусів упродовж 20 хвилин. Коли цей час мине, перекинути її і залишити в духовці ще на трішки до появи хрусткої кірочки.

Готову картоплю викласти у миску і додати до неї підсмажений розмарин та часник, добре перемішати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти