Навіщо господині ставлять соду під ліжко: назавжди забудете про серйозну проблему

17 лютого 2023, 17:10
Звичайна сода здатна допомогти прибрати вологість у квартирі, якщо правильно її використовувати.
Кровать, сода
За допомогою соди можна прибрати вологість у квартирі/ pixabay.com, ua.depositphotos.com

Без соди не кухні не обходиться жодна господиня. Але хоч ми і звикли використовувати соду здебільшого в кулінарних цілях, насправді це універсальний продукт, який здатний допомогти з цілою низкою побутових проблем. Не виключенням є і проблема, як позбутися сильної вологості вдома.

Якщо у вас вдома підвищена вологість, спочатку це може спричиняти незручності та утрудняти дихання. Проте з часом невирішена проблема може призвести до набагато серйозніших наслідків, наприклад, до появи плісняви на стінах та в найбільш вологих місцях.

Для зменшення рівня вологи можна використовувати різні засоби. Проте мало хто знає, як зменшити вологість у квартирі за допомогою звичайної соди.

відео дня

Сода має хорошу здатність вбирати у себе зайву вологу в приміщенні. Тому корисно буде насипати її у різні невеликі за розмірами ємності і розставити у різних частинах кімнат, в яких спостерігається підвищена вологість.

Корисно буде також поставити ємність з цим продуктом у спальні під ліжком. Сода вбиратиме у себе вологу і не дозволить утворитися плісняві у такому важливому для вашого сну та загального здоров’я місці.

Крім цього, соду можна також використати, якщо пліснява уже встигла з’явитися. Для цього потрібно розвести 1 столову ложку цього продукту у склянці води. Далі у розчині змочити губку та протерти проблемні місця, на яких є пліснява. Далі змити розчин водою і нанести повторно, уже не змиваючи. Такий повторний шар захищатиме поверхні від вторинної появи на них плісняви.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти