Навіщо класти лавровий лист у варену квасолю: результат буде неймовірним

30 червня 2023, 03:15оновлено 12 липня 2023, 13:14
1121
Така порада буде корисною як тим, хто любить їсти боби, так і тим, хто їх терпіти не може.
Фасоль, лавровый лист
Навіщо класти лавровий лист у варену квасолю/ ua.depositphotos.com

Варена квасоля – досить специфічний продукт, і подобається вона далеко не усім. Є люди які готові її вживати лише у складі певних страв, щоб не сильно відчувати смак, а є такі, які взагалі не вживають квасолю ні в якому вигляді. Якщо комусь квасоля не подобається через її смак або запах, одна чудова порада допоможе виправити цю ситуацію.

Однією з причин неприємного запаху від квасолі є вміст у її складі речовини таніну. Страва також може неприємно пахнути, якщо ви використовуєте перезрілі боби, або якщо боби довго перебували у пластиковій упаковці і в них почалися процеси бродіння.

Навіщо класти лавровий лист у варену квасолю

Багатьох може здивувати, навіщо потрібно додавати лавровий лист у квасолю. Насправді таким способом можна ефективно позбутися характерного для квасолі запаху.

відео дня

Достатньо буде під час варіння кинути у каструлю 2 або 3 таких листочки, і готова страва матиме набагато приємніший запах.

Щоб підсилити дію лаврового листа, можна також додати у воду під час варіння бобів чайну ложку кмину. Така приправа, як кмин, виконає ще й іншу дуже важливу функцію – допоможе уникнути проблем зі шлунком, які можуть виникнути після вживання бобів.

Якщо ви не прихильник лаврового листа, і вам не подобаються його запах або смак страв із ним, то можна замінити цю спецію на петрушку або кріп. Достатньо буде кинути у воду під час варіння квасолі кілька гілочок першої або другої зелені. Таким чином ви зможете ефективно замаскувати запах і смак квасолі.

Раніше ми розповідали, скільки потрібно варити курячі ніжки до повної готовності. Час варіння гомілок відрізняється залежно від кількох факторів. Є кілька секретів, які повинен знати кожен.

Також раніше Главред розповідав, навіщо класти лавровий лист у бачок унітазу. Не всі господарі і господині знають, яким надзвичайно ефективним способом можна використати лавровий лист у туалеті.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти